2014 10 01

Lietuvos žolės riedulio čempionės turnyre Baltarusijoje buvo antros

Lietuvos žolės riedulio čempionės, Šiaulių „Gintros-Strektės-Universiteto” ekipos merginos, dalyvavo Baltarusijoje, Baranovičių mieste, vykusiame žolės riedulio turnyre miesto mero taurei laimėti. Iškovojusios dvi pergales ir patyrusios vieną nesėkmę šiaulietės turnyre užėmė antrą vietą.
„Gintros-universiteto“ merginos futbolo aikštėje įveikė NATO karius
„Gintros-universiteto“ merginos / Alvydo Januševičiaus nuotr.
Temos: 1 Žolės riedulys

Turnyre be šeimininkių Baranovičių „Tekstilsčik“ ir Šiaulių „Gintros-Strektės-Universiteto“ ekipų dar dalyvavo dviejų Olimpinio rezervo sporto mokyklų komandos: Orša miesto ekipa „Temp“ ir riedulio klubo „Minskas“ antroji komanda.

Per tris dienas vykusį turnyrą šiaulietės kasdien žaidė po vienerias rungtynes. Pirmą dieną šiaulietės 11:1 sutriuškino Oršos miesto „Temp“ komandą. Net keturis įvarčius nugalėtojoms pelnė Gintarė Skačkauskaitė, du kartus pasižymėjo Rimantė Gudiliauskytė ir Kristina Žalandauskaitė. Po vieną įvartį pelnė Benita Norvaišaitė, Erlanda Nomeikaitė ir Ernesta Kalinauskaitė.

Antrose rungtynėse „Gintros-Strektės-Universiteto“ komanda 5:0 įveikė „Minsko“ klubo dubleres. Rezultatyviausia nugalėtojų gretose buvo Gintarė Skačkauskaitė, kuri pelnė du įvarčius. Po kartą pasižymėjo Erlanda Nomeikaitė, Patricija Mockutė ir Ernesta Kalinauskaitė.

Kadangi turnyro šeimininkės per pirmas dvi dienas taip pat kaip ir šiaulietės laimėjo abejas rungtynes, mačo tarp „Tekstilsčik“ ir „Gintros-Strektės-Universiteto“ komandų laimėtojas turėjo tapti ir viso turnyro nugalėtoju.

Lemiamas mačas vyko itin atkakliai. Per pirmą kėlinį baltarusės du kartus nuginklavo šiauliečių vartininkę. Antroje mačo dalyje šiaulietėms nepavyko pakreipti rungtynių eigos sau palankia linkme. Tad pergalę 2:0 ir miesto mero taurę iškovojo „Tekstilsčik“ ekipa.

„Mūsų komanda į Baltarusiją vyko ne stipriausios sudėties. Buvo tik penkios žaidėjos iš pagrindo, o visos kitos – jaunos mažiau patirties turinčios sportininkės. Mūsų tikslas šiame turnyre buvo kuo daugiau leisti žaisti jaunoms žaidėjoms, kad jos įgautų patirties kovojant su pajėgiomis varžovėmis“, – pasakojo „Gintros-Strektės-Universiteto“ komandos treneris Vaidotas Vaičeliūnas.

Geriausios žaidėjos titulas šiauliečių komandoje atiteko Ramunei Petrauskaitei, kuri buvo gynybos ramstis. „Daugiau patirties turinčioms merginoms teko didelis krūvis, bet jos puikiai susitvarkė su savo pareigomis. Ramunė Petrauskaitė ir Raminta Žukaitė puikiai dirbo gynyboje. Labai gerai žaidė Erlanda Nomeikaitė ir po traumos vis geriau žaidimą jaučia Ernesta Kalinauskaitė.

Buvau nustebintas, kaip kovingai jos žaidė. Lietuvoje jos taip nežaidžia, o ten atsiskleidė, nebijojo prisiimti atsakomybės. Mes pralaimėjome lemiamą mačą, gal pristigo šiek tiek jėgų, bet varžovas buvo irgi grėsmingas – tai profesionalus riedulio klubas. Rezultatu turnyre esame patenkinti“, – teigė V.Vaičeliūnas.

Išvykoje į Baltarusiją drauge su „Gintros-Strektės-Universiteto“ ekipos žaidėjomis vyko ir penkios jaunos bei perspektyvios sportininkės iš Šiaulių SM „Klevas-Joma“ komandos.

„Prie komandos prisijungė Benita Norvaišaitė, Rimantė Gudiliauskytė, Patricija Mockutė, Deimantė Silevičiūtė, Toma Petrikaitė. Manau, kad tiek mūsų komandos žaidėjoms, tiek ir SM „Klevas-Joma“ atstovėms šis turnyras buvo labai naudingas. Merginos įgijo patirties, kurią panaudos ginant savo komandų garbę“, – teigė V.Vaičeliūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius