Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 10

„Lithuanian Open 2011“: Kęstutis Navickas be vargo įveikė ukrainietį

Kęstutis Navickas laimėjo pirmąjį badmintono turnyro „Yonex Lithuania Open 2011“ mačą. Kauno sporto halėje lietuvis nesunkiai 21:11, 21:11 įveikė ukrainietį Artiomą Pochtariovą.
Kęstutis Navickas
Kęstutis Navickas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Mačas truko 24 minutes.

K.Navickas yra pirmoji turnyro raketė, o pasaulio reitinge užima 44 vietą. Ukrainietis pasaulinėje klasifikacijoje 425-as.

Kitą mačą K.Navickas žais 15.30 val. Jo varžovu bus 348 poziciją planetos reitinge užimantis airis Tony Stephensonas.

Pergalę iškovojo ir sėkmingai vakar kvalifikacinį turnyrą įveikęs Povilas Bartušis. Jis ypatingai atkaklioje, net 50 minučių, trukusioje kovoje  22:20 19:21 21:17 įveikė suomį Akselį Danskaneną. P.Bartušis pasaulio reitinge 732-as, suomis nėra reitinguotas.

* * *

 – Kęstuti, esi patenkintas savo žaidimu pirmajame mače?

–  Įvykdžiau savo planus, pademonstravau savo žaidimą, viskas, galima sakyti, pavyko. Džiūgauti kol kas nėra ko, nes pirmas mačas nėra mano tikslas. Tikiuosi kur kas daugiau pergalių šiame turnyre. Tiesiog padariau tai, ką turėjau, ir ruošiuosi kitiems mačams. Visada svarbiausias mačas – kitas mačas. Stengsiuosi kiekvienam mačui susikoncentruoti profesionaliai, kadangi visi priešininkai ambicingi, todėl kiekviename mače savo pranašumą reikės įrodyti.

– Kodėl antro seto pradžia buvo šiek tiek nervinga (8-6)?

Pirmi taškai visuomet nervingesni būna, kol įgauni pranašumą. Kai įgauni, gali atsipalaiduoti. Kai įgijau pranašumą, pradėjau šiek tiek eksperimentuoti. Bandžiau skirtingus smūgiais, taip ruošiausi būsimiems mačams.

– Varžovas kone kiekvieną laimėtą tašką palydėdavo šūksniais. Neerzino tai?

– Jis ambicingas vaikinas, matėsi, kad nori laimėti (juokiasi).  Iš tikrųjų, toks psichologinis spaudimas dažnas badmintone. Kai kuriuos žaidėjus tai paveikia. Be to, tai ir savęs padrąsinimas. Manau, kuo toliau tuo daugiau tokių šūksnių šiame turnyre išgirsime (šypsosi). Badmintonas tai kova vienas prieš vieną, todėl daug ir psichologija lemia.

– Pats elgiesi santūriau?

–  Tai tik pirmas mačas, jei reikės ir aš pašūkausiu (juokiasi).

–  Su treneriu Juozu Špelveriu šalia aikštelės mačą stebėjo ir tavo brolis (krepšininkas Gediminas Navickas). Kokios jo funkcijos šiame turnyre?

–  Tai palaikymas. Kai brolis, šalia man visuomet lengviau žaisti. Kai tik gali, dažnai lydi mane į tarptautines varžybas. Jo buvimas dažnai padeda pasiekti teigiamą rezultatą.

– Patarimų nedalina?

–  Kol kas – ne. Gal kada nors ir badmintoną išmanys taip gerai, kaip krepšinį, tai galės kažką ir patarti (šypsosi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius