Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 14

Londono olimpinių žaidynių prizininkas sėkmės Europos žaidynėse nepakartojo

Lietuvos graikų-romėnų imtynininkai liko be medalių Europos žaidynėse Baku.
Aleksandras Kazakevičius (raudona apranga)
Aleksandras Kazakevičius (raudona apranga) / LTOK nuotr.

Tik šiemet svorio kategorijoje iki 85 kg pradėjęs kovoti 29 metų Aleksandras Kazakevičius galingai pradėjo varžybas ant Heidaro Alijevo arenos kilimo. Londono olimpinių žaidynių prizininkas kvalifikacinėje imtyje palaužė 2013 m. pasaulio čempionato bronzos laimėtoją iš Baltarusijos Javidą Hamzatau. Aštuntfinalyje Lietuvos atleto varžovas buvo vengras 22 metų Patrikas Szabo. Daug labiau patyręs A.Kazakevičius be vargo įveikė Vengrijos sportininką.

Ketvirtfinalyje vilnietis neatsilaikė prieš armėną Maksimą Manukjaną, nors keli tūkstančiai žiūrovų audringai palaikė Lietuvos sportininką. „Prieš armėną čia kovojau tai kaip namie. Palaikymas buvo didžiulis. Net negirdėjau trenerių“, – šyptelėjo Lietuvos atletas.

Tačiau tai nepadėjo. Nors kova baigėsi lygiosiomis, armėnas atliko didesnį įvertinimą gavusį veiksmą, todėl jam ir buvo įskaityta pergalė.

Lietuvos imtynininkas ir jo treneriai dar vylėsi, kad M.Manukjanas įveiks pusfinalio barjerą ir taip atvers A.Kazakevičiui kelią į turnyrą dėl bronzos. Tačiau Ukrainos atstovas Žanas Beleniukas palaužė armėną ir sudaužė lietuvių viltis.

„Buvau tikrai gerai pasiruošęs varžyboms, tai parodė pirmos kovos. O per dvikovą su armėnu gavosi šioks toks nesusipratimas dėl taškų skaičiavimo. Dabar, kai nuolat keičiasi imtynių taisyklės, viskas painiojasi. Kova baigėsi 5:5. Armėnui skirta pergalė dėl 4 taškų veiksmo. O aš galvojau, kad laimiu dėl varžovui skirtų įspėjimų. Bet nieko jau nepakeisi. Dirbsime toliau, taisysime klaidas. Juk fizinio pasirengimo, ištvermės man tikrai netrūko. Viskas eina geru keliu. Tik kažkur kažko pritrūko, gal net laimės,“ – svarstė olimpinių žaidynių prizininkas.

Nė vienos pergalės šiandien neiškovojo dar du Baku pasirodę Lietuvos imtynininkai. 

Atrankos kovos išvengęs ir iškart į svorio kategorijos iki 130 kg aštuntfinalį patekęs pirmą kartą oficialiose suaugusiųjų varžybose dalyvavęs 21 metų Mantas Knystautas neatsilaikė prieš dvejais metais vyresnį Vokietijos galiūną Eduardą Poppą. Jei vokietis būtų patekęs į finalą, lietuviui būtų atsivėrusi galimybė pakovoti dėl bronzos, tačiau E.Poppas buvo sustabdytas jau ketvirtfinalyje.

„Savo pasirodymą vertinu blogai. Pirmoje kovoje pridariau klaidų, nors buvau gerai pasiruošęs. Pritrūko smulkmenų. Ir svorio. Esu 15 kg lengvesnis nei mano priešininkas. Todėl buvo sunku jį pastumti, teisėjas neįžvelgė mano aktyvumo. Negavau galimybės atakuoti parteryje – čia tikrai galėjau atkovoti tuos prarastus taškus“, – sėdėdamas arenos tribūnoje kalbėjo M.Knystautas.

Tarp pretendentų į medalį vardintas praėjusių metų pasaulio čempionato prizininkas 29 metų Edgaras Venckaitis jau kvalifikacinėje svorio kategorijos iki 66 kg kovoje nusileido vokiečiui Matthiasui Maaschui ir neplanuotai anksti iš dalyvio virto žiūrovu.

Pirmąją varžybų dieną iki garbės pakylos neprasibrovė dar du Lietuvos imtyininkai – Julius Matuzevičius ir Vilius Laurinaitis.

Jau artimiausią naktį graikų-romėnų imtynių rinktinė skrydžiu per Kijevą pasieks Lietuvą. Savaitę pailsėję imtynininkai rinksis Druskininkuose ir pradės pasirengimą pasaulio čempionatui. Vėliau stovyklaus Lenkijoje, Vengrijoje, dalyvaus varžybose.

Per Europos žaidynes Heidaro Alijevo arenoje dar kovos imtynininkės Danutė Domikaitytė ir Giedrė Blekaitytė bei laisvųjų imtynių atstovai Šarūnas Jurčys, Mindaugas Rumbutis ir Jonas Rudavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius