-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 18

Apdovanoti kilniu sportiniu elgesiu pasižymėję Lietuvos treneriai ir paminėtas „Fair Play“ komiteto 20-metis

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) ir Lietuvos kilnaus sportinio elgesio komitetas (LKSEK) trečiadienį Vilniuje apdovanojo kilniu sportiniu elgesiu pasižymėjusius Lietuvos sporto trenerius – Vitaliją Zutkienę, Rasą Pečiukonienę ir Kleopą Girdžių.
Arvydas Juozaitis
LKSEK prezidentas Arvydas Juozaitis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos dailės muziejuje vykusiame renginyje 2012 metų „Fair Play“ laureatus apdovanojo LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė ir LKSEK prezidentas Arvydas Juozaitis. Renginyje dalyvavo ir Graikijos ambasados Lietuvoje pirmasis sekretorius Christos Chatzopoulos.

Laureatų apdovanojimo šventėje buvo paminėtas ir Lietuvos kilnaus sportinio elgesio komiteto dvidešimtmetis.

„Kilnaus sporto idėja iškelia šią organizaciją iš visų. „Fair Play“ idėja skatina sportinio tikslo siekti kilniomis priemonėmis ir gerbti varžovą. Todėl šiandien apdovanoti žmonės yra ir bus pavyzdžiai visiems ateities olimpiečiams. O jeigu jie ir netaps olimpiečiais, vis tiek atsimins jūsų kilnias pamokas ir naudosis jomis gyvenime“, – laureatus sveikino D.Gudzinevičiūtė.

„Sportui komercializuojantis, o dažnai ir politizuojantis, sportinių rezultatų dažnai siekiama bet kokiomis priemonėmis. Norint aktyviai kovoti su dopingo vartojimu, sutartais rezultatais, rasiniais varžovų užgauliojimais ir kitomis sporto negerovėmis, svarbu ne tik tai pastebėti, tačiau ir išryškinti kilnius sportinius poelgius, rodyti pavyzdį. Jūs esate vieni šių pavyzdžių“, – cituotas renginyje negalėjęs dalyvauti Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) vadovas Klemensas Rimšelis.

Į LKSEK apdovanojimus gali pretenduoti sportininkai, treneriai, teisėjai, sporto medikai, sporto žurnalistai, kiti sporto darbuotojai ir kūno kultūros mokytojai, kurie parodė nesavanaudišką, sąžiningą, varžovui pagarbų ar kitokį kilnaus elgesio pavyzdį, viso gyvenimo sportine karjera buvo pavyzdžiu jauniems sportininkams ir visuomenei.

2012 metų Lietuvos „Fair Play“ laureatai:

Vitalija Zutkienė  – Kauno plaukimo mokyklos nacionalinė sporto trenerė. Iš pradžių V.Zutkienė pati sportavo, o vėliau baigė tuometį Kūno kultūros institutą ir plaukimo paslapčių pradėjo mokyti jaunąją kartą. Trenere dirba jau 39 metus, per kuriuos išugdė ne vieną šimtą pajėgių plaukikų. Pastaruosius 20 metų trenerė plaukti moko ir klausos negalią turinčius vaikus. V.Zutkienės pastangomis vaikai išmoksta drąsiai laikytis ant vandens, susipažįsta su plaukimo technika, tvirtėja fiziškai, na o atkakliausieji siekia pergalių baseino takeliuose. Jos auklėtiniai: Marius Kukys, Povilas Šimiliūnas, Aurimas Puluikis, Ramunė Eskertaitė, Eliza Dobilaitė bei perspektyvusis Giedrius Švedas, gerinantis Lietuvos kurčiųjų čempionatų rekordus, lipantis ant nugalėtojų pakylos bei skinantis pergales Baltijos šalių žaidynėse.

Vitalija Zutkienė
Vitalija Zutkienė

Rasa Pečiukonienė – Lazdijų raj. Veisiejų gimnazijos kūno kultūros mokytoja metodininkė. Nuo 12-os metų sportavusi moteris buvo sportinio ėjimo atstovė, Lietuvos sportinio ėjimo rinktinės narė. R.Pečiukonienė pasižymėjo stipria valia, sąžiningu elgesiu, darbštumu, pagarba kitiems, nesavanaudiškumu. 1993 m. baigė Kauno kūno kultūros institutą – jau trylikti metai dirba Lazdijų raj. Veisiejų gimnazijoje. Mokytoja propaguoja aktyvų gyvenimo būdą Veisiejų miestelyje, sportuoja su mokiniais laisvu metu bei rodo teigiamą pavyzdį vaikams ir jaunimui. Moko jaunuosius sportininkus kilnaus ir garbingo rungtyniavimo varžybose, gerbti teisėjus bei varžovus. R.Pečiukonienės kandidatūrą pasiūlyta už jaunosios kartos sportinį ir kultūrinį ugdymą bei dvasinių savybių puoselėjimą.

Rasa Pečiukonienė
Rasa Pečiukonienė

Kleopas Girdžius  – LTOK Garbės narys, buvęs ilgametis Tauragės sporto komiteto pirmininkas, sporto renginių organizatorius. Visą gyvenimą ištikimai dirbęs sporto labui, skatino kūno kultūros ir sporto idealus. K.Girdžius visuomet gerbė kitą žmogų, jo orumą, nuomonę ir savitumą, turėdamas puikų strateginį mąstymą, sugebėjo sužadinti visą kūno kultūros ir sporto bendruomenę.

Kleopas Girdžius
Kleopas Girdžius

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius