Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 20

LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė apie Sočio žaidynes: „Reikia taisyti padarytas klaidas“

Sočio olimpiadoje Lietuvos sportininkų patirtos džiaugsmo ir nusivylimo akimirkos įamžintos ketvirtadienį atidarytoje fotografo Alfredo Pliadžio parodoje „Devyniolika lietuviškų akimirkų Sočyje“. Parodą apžiūrėjusi Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė sakė, kad bus ieškoma būdų, kaip populiarinti žiemos sporto šakas, kad atsirastų pajėgių sportininkų.
LTOK prezidentė Daina Gudzinevičūtė
LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Devyniolika lietuviškų akimirkų Sočyje“ – taip pavadinta ketvirtadienį kavinėje prie Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) atidaryta fotografo Alfredo Pliadžio paroda. Spalvotose nuotraukose įamžinti mūsų šalies sportininkai, dalyvavę žiemos žaidynėse. Visi devyni – ir trasoje, ir ant ledo žaidinių arenose.

„Sočyje kasdien padarydavau po 1000 nuotraukų. Tad padauginkite iš 20 dienų, kurias buvau žaidynėse – vadinasi, turiu net 20 tūkstančių Sočio žiemos olimpiados nuotraukų archyvą, o šiai parodai išrinkau 19-ka nuotraukų“, – ketvirtadienį teigė Sočio žiemos olimpiadoje akredituotas fotografas Alfredas Pliadis.

VIDEO: „Devyniolika lietuviškų akimirkų Sočyje“

„Yra nuotraukų, kuriose sportininkai verkia. Kažkas sakė, kad neverta tokių daryti, o aš manau, jog sportininko gyvenime būna visko: dabar yra nusivylimo ašaros, o kai bus olimpinis medalis – bus visiškai kitos ašaros. Tad reikėjo parodyti įvairius Sočio olimpiados momentus – per tas 19 nuotraukų siekiau tai perteikti“, – aiškino ne vienoje olimpiadoje dirbęs A.Pliadis.

Parodos atidarymo iškilmėse dalyvavo ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Pirmą kartą olimpiadoje buvau ne kaip dalyvė – į viską žiūrėjau šiek tiek kitomis akimis“, – pasakojo 2012 metų spalį LTOK prezidente išrinkta olimpinė čempionė šaulė D.Gudzinevičiūtė.

–Ar LTOK jau padarė išvadas po Sočio olimpiadai?15min.lt paklausė LTOK vadovės D.Gudzinevičiūtės.

– Dar išvados nepadarytos – sudaroma komisija kartu su mūsų organizacija, federacijomis ir Kūno kultūros ir sporto departamentu, kuri sudėtų visus taškus ir pasiūlytų variantus, kaip toliau populiarinsime žiemos sporto šakas. Reikės ir taisyti padarytas klaidas – žinome, kad jų buvo ir planuojant, ir rengiantis varžyboms. Jau nekalbu apie tai, kad Lietuvoje žiemos sporto šakų populiarumas mažas, dėl to neturime pajėgių sportininkų.

– Sočis parodė, kad lietuviai vargiai gali konkuruoti su oponentais?

– Kodėl? Pasižiūrėkime į Tomo Kaukėno aukštą rezultatą, Agnės Sereikaitės pasirodymą ar mūsų šokėjų ant ledo poros gan aukštą vietą – galime tikrai konkuruoti. Bet ne visi.

– Tai „turistų“ tarp sportininkų Sočyje, jūsų nuomone, nebuvo?

– Galiu pasakyti, kad turistų Sočyje tarp sportininkų tikrai nebuvo. Tačiau planuojant ir pasirengiant varžyboms spragų buvo.

– Ar galiausiai atsiras Lietuvoje naujų žiemos sporto šakų?

– Pirmiausia, tai sporto federacijų reikalas – naujų sporto rungčių ar sporto šakų puoselėjimas ir vystymas. Esame jau gavę iš rogučių ir bobslėjaus-skeletono federacijų prašymus padėti stotis ant kojų. Žinoma, šios federacijos privalės padaryti nemažus paruošiamuosius namų darbus, bet jei yra entuziastų, mes neatsisakome padėti.

– Koks svarbus renginys ar įvykis šiemet lauks LTOK?

– Dabar mūsų lauks jaunimo olimpinės žaidynės rugpjūtį Kinijos mieste Nankine. Kitais metais vyks žiemos olimpinis festivalis, o ten jau netoli ir 2016-ųjų Rio de Žaneiro vasaros olimpiada.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius