Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 14

LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė: „Užteko kritikos – Metų sportininkui automobilio nedovanosime“

Mėnesį Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui (LTOK) vadovaujanti Daina Gudzinevičiūtė trečiadienį nutarė papusryčiauti su šalies sporto žiniasklaidos atstovais... Papusryčiauti ir neformalioje aplinkoje atsakyti į tuos žurnalistų klausimus, kurie ne visada būna „į temą“.
LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė
LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sporto grupė „Facebook“. Prisijunk ir tu, spausk LIKE.

„Pirmieji mano kaip LTOK prezidentės vizitai buvo į Latviją ir Azerbaidžaną. Į Baku vykau pasveikinti šios šalies olimpinį komitetą su 20 metų jubiliejumi, o į Rygą važiavau pasižiūrėti, kaip broliai latviai susitvarkę. Latvija turi naujus ir labai gerus šešis olimpinis centrus – mums lieka tik pavydėti. Nors Latvijos sporto atstovai etalonu laiko Lietuvos sportą, jiems pasakiau: „Pasakykite, jog pamačiusi Rygos olimpinį sporto centrą Lietuvos olimpinio komiteto prezidentė pradėjo drebėti iš pavydo“, – linksmai pasakojo LTOK vadovė D.Gudzinevičiūtė.

Olimpinio komiteto prezidentė trečiadienį pasiguodė, kad Lietuvos sportui ir vėl yra mažinamas finansavimas – nuo šiemet esamų 84,48 mln. litų šiemet iki kitąmet planuojamų 78,86 mln. litų. Dar prieš dvejus metus Lietuvos sporto biudžetą sudarė 100 mln. litų.

„Tačiau bandysime su visa sporto visuomene padaryti taip, jog šalies sportui pinigų nemažėtų. Dabar esame įregistravę Seime pataisą, kad Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondui tenkančios akcizo pajamos, gautos už alkoholinius gėrimus ir tabaką, padidėtų nuo 1 iki 3 procentų“, – kalbėjo D.Gudzinevičiūtė.

Tačiau kalbėta ir apie žemiškesnius dalykus – santykius su buvusiu kandidatu  į LTOK vadovo kėdę Virginijumi Alekna, metų sportininko rinkimus bei darbuotojų kaitą LTOK.

- Kiek jums atėjus buvo atleista LTOK darbuotojų? – buvo paklausta D.Gudzinevičiūtė.

- Buvo atleisti penki žmonės ir priimti du. Žinoma, neskaitant dviejų naujų veidų – manęs ir generalinio sekretoriaus Valentino Paketūro.

- Jau gruodį bus renkamas Metų sportininkas. Kas nors keisis rinkimuose?

- Rėmėjai ir rinkimai liks tie patys, tačiau pati šventė turėtų būti ne tokia nuobodi. Be geriausio Metų sportininko rinkimų, planuojame skelbti geriausio šalies trenerio rinkimus. Ir, manau, jis nebūtinai bus geriausio sportininko treneris...

- Kokia premija numatoma geriausiam Metų sportininkui?

- Dar neapsisprendėme. Mašinų tikrai nedovanosime – nors dar nebuvau LTOK vadove, tačiau man kliuvo nemažai kritikos, kodėl olimpinius Londono medalius laimėjusiems sportininkams  buvo įteikti automobiliai. Visiems užkliuvo, kad Rūta Meilutytė yra nepilnametė ir negali vairuoti, o jai buvo peršama mašina... Bet sprendimą priėmė buvę LTOK Vykdomojo komiteto nariai. Manau, įteiksime pinigus – nors ir šis sprendimas, kaip numanau, bus kritikuojamas.

- Ar į Metų sportininkų rinkimo biuletenį bus įrašyti neolimpinių sporto šakų atstovai?

- Nebus įrašytas nė vienas sportininkas, kurio federacija nėra sudariusi sutarties su Antidopingo agentūra. Galima galvoti apie tai, kad dėl Metų sportininko titulo varžytųsi ir neolimpinių sporto šakų atletai, tačiau šiais metais vyko žaidynės – ar jūs galvojate, kad nugalėti galėtų neolimpinės sporto šakos atstovas? Juk turime penkis olimpiados medalius.

- Kokie dabar jūsų santykiai su Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) vadovu Klemensu Rimšeliu.

- Normalūs. Porą kartų posėdžiavome.

- Šnekama, kad KKSD po rinkimų gali supurtyti pasikeitimai vadovybės ešelonuose. Ką jūs matytumėte KKSD direktoriaus kėdėje?

- Tai turi spręsti nauja valdžia – naujas Seimas.

- Ar teko sporto reikalais bendrauti su Vidaus reikalų ministerijos vadovo patarėju sporto reikalams Virginijumi Alena? Gal galite pasakyti, kokius konkrečius darbus jis daro, kokia jo veiklos specifika?

- Man neteko su juo bendrauti kaip su vidaus reikalų ministro patarėju.

- Ką pasisekė nuveikti per mėnesį?

- Olimpinio judėjimo rėmėjų gretas papildė naujokė. Ja tapo saulės jėgainių įrengimu ir priežiūra užsiimanti bendrovė „Solet Technics“. Nauji rėmėjai įsteigė penkias stipendijas po 400 litų, kurios bus mokamos specialios darbo grupės atrinktiems jauniesiems sportininkams, besirengiantiems 2014 metų Nandzingo (Kinija) jaunimo olimpinėms žaidynėms.

Be to, Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) skyrė 7-as olimpinio solidarumo stipendijas Lietuvos žiemos sporto šakų atstovams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius