Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2011 02 10

LTOK vadovai teniso ir žirginio sporto atstovams pažadėjo didesnę finansinę paramą

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) būstinėje lankėsi Lietuvos teniso ir Žirginio sporto sąjungų vadovai. Susitikime su LTOK vadovais buvo aptartos tenisininko Ričardo Berankio ir raitelių Beno Gutkausko bei Aisčio Vitkausko galimybės iškovoti kelialapius į 2012 metų Londono vasaros olimpines žaidynes.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lietuvos teniso sąjungos (LTS) garbės prezidentas Darius Mockus, LTS prezidentas Ramūnas Grušas ir geriausio mūsų šalies tenisininko Ričardo Berankio treneris Remigijus Balžekas susitikime su LTOK prezidentu Artūru Poviliūnu, viceprezidentu Vytu Nėniumi, generaliniu sekretoriumi Vytautu Zuberniu bei LTOK olimpinio sporto programų direktoriumi Kaziu Steponavičiumi aptarė teniso reikalus.

Pasak LTOK svetainės internete, pasidžiaugta pastaruoju metu iškovotomis pergalėmis, ypač R.Berankio pasiekimais.

R.Balžekas ir LTS vadovai informavo apie artimiausius mūsų pajėgiausių tenisininkų planus. Teniso vadovai neabejoja, kad R.Berankiui, pirmajam šios sporto šakos atstovui iš Lietuvos, pavyks iškovoti kelialapį į Londono olimpines žaidynes.

Savo ruožtu A.Poviliūnas pažadėjo LTS skirti didesnę LTOK paramą. Pasidžiaugta, kad Lietuvos olimpinės rinktinės kandidatų sąrašuose esantis R.Berankis šiemet jau gauna ir IOC olimpinio solidarumo stipendiją.

Solidi buvo ir Lietuvos žirginio sporto sąjungos delegacija: šios sporto šakos prezidentas Sigitas Paulauskas, Šiaulių sporto klubo „Miražas“ prezidentas ir, ko gero, būsimojo olimpiečio treneris bei tėvas Gediminas Gutkauskas ir raitelis konkūrų meistras Benas Gutkauskas, kuris Vidurio ir Centrinės Europos žirginio sporto klasifikacijoje užima 2–3 vietas. Beje, garantuojantis olimpinį kelialapį S.Paulauskas pasidžiaugė, kad sąjunga turi ir antrą realų pretendentą į Londono olimpinį kelialapį – trikovininką Aistį Vitkauską, šiuo metu gyvenantį ir besitreniruojantį Danijoje, bet pasirengusį ginti Lietuvos garbę.

LTOK vadovai pagal galimybes pažadėjo didesnę finansinę paramą ir Lietuvos žirginio sporto sąjungai.

Be to, išimties tvarka, patvirtinus LTOK Vykdomajam komitetui, abu talentingus raitelius artimiausiu metu numatoma įtraukti į Lietuvos olimpinės rinktinės kandidatų sąrašus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius