Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 15

LTOK vykdomojo komiteto posėdyje – Pjongčango apžvalga ir dėmesys renginiams

Kovo 15 dieną Lietuvos tautiniame olimpiniame komitete rinkosi vykdomojo komiteto nariai. Posėdyje buvo pristatyti ir aptarti septyni pranešimai, pradedant informacija apie Lietuvos sportininkų dalyvavimą Pjongčango olimpinėse žiemos žaidynėse, UAB „Olifėja“ 2017 metų veiklos ataskaita ir baigiant LTOK organizuotų renginių ataskaita bei dar vyksiančių pristatymu.
LTOK posėdis
LTOK posėdis / LTOK nuotr.

Lietuvos sportininkų dalyvavimą Pjongčango žaidynėse pristatė posėdžiui pirmininkaujanti LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė ir LTOK Olimpinio sporto direkcijos vadovas Einius Petkus. Pasak jo, LTOK lėšos pasirengimui per olimpinį ciklą buvo nuosekliai didinamos, olimpinės rinktinės finansavimas dalyvavimui olimpinėse žaidynėse buvo optimalus. Kelionę, apgyvendinimą, maitinimą, žaidynių infrastruktūrą, olimpinės rinktinės medicinos personalą E Petkus įvertino gerai.

„Olimpinėms Pjongčango žaidynėms skyrėme ypatingai didelį dėmesį. Tai, kas priklausė nuo LTOK, buvo padaryta kokybiškai. Žaidynių metu puikiai dirbo olimpinio kaimelio tarnybos, visi organizatorių padaliniai. O sportininkų pasirengimą, dalyvavimą ir pasiektus rezultaytus oficialiai įvertinsime pasibaigus 2018 metų sezonui, t.y. po federacijų pateiktų analizių“, – sakė misijos Pjongčange vadovas E.Petkus.

Naujasis Lietuvos olimpinio fondo direktorius Mantas Marcinkevičius apžvelgė vasario 3 dieną Jonavoje vykusį „LTeam olimpinį žiemos festivalį“.

Tiek festivalio dalyvių skaičiumi, tiek veiklų gausa ir kokybe renginys tikslus įgyvendino.

„Iki 10 balų pritrūko tik sniego“, – sakė M.Marcinkevičius. Nors Jonavoje ir Kaune buvo paskelbta gripo epidemija, festivalyje dalyvavo apie 6000 žmonių. Festivalio metu vyko 6 Lietuvos mokyklų žaidynių finalai, laidą apie renginį parodė TV3 televizija. Su mėgėjais sportavo kandidatai į olimpines Tokijo žaidynes Rasa Drazdauskaitė, Monika Juodeškaitė, Loreta Kančytė, Remigijus Kančys, Ignas Brasevičius, su kerlingu susipažinti kvietė Kanados kerlingo rinktinės narė ir olimpinė prizininkė Shannon Kleinbrink. Į renginio veiklas įsitraukė 240 LTOK partnerių, rėmėjų, savivaldybių darbuotojų, vaikus linksmino Kakė Makė, susirinkusiems dainavo populiariausia metų atlikėja Beatrich.

UAB „Olifėja“ 2017 metų veiklos ataskaitą pristatė įmonės generalinio direktoriaus pavaduotojas Donatas Kazlauskas. Įmonės apyvarta praėjusiais metais siekė 74 milijonus eurų. Lyginant su 2016-iais, tai 3,2 procento daugiau. 2018 metais UAB „Olifėja“ planuoja apyvartą didinti 5 procentais. Savo kalboje D.Kazlauskas taip pat apžvelgė „Olifėjos“ loterijų naujoves, tyrimus, kitų metų planus.

LOF direktorius M.Marcinkevičius pristatė birželio 2 dieną Panevėžyje vyksiančią „Olimpinės dienos“ programą. Kaip ir prieš metus Alytuje, taip ir šiais metais visame pasaulyje minimos olimpinės dienos renginyje tikimasi sulaukti keliolikos tūkstančių dalyvių. Miesto valdžia prie renginio prisideda tiek finansiškai, tiek viešinimu, tiek mokyklų, darželių, įmonių, profesionalių ir mėgėjiškų sporto klubų įtraukimu. Šventė vyks pačiame Panevėžio centre, Senvagėje. Čia bus galima išbandyti daugiau kaip 60 sporto šakų ir rungčių. Vaikų laukia pripučiamos pramogos. Vyks tradiciniai olimpinės mylios, 5 ir 10 kilometrų bėgimai. Numatomos ir kelios naujovės – plaukimo atvirame vandenyje, irklenčių, 3x3 krepšinio varžybos, tarptautinės cross fit turnyras, žiemos sporto šakų veiklos. 95 procentai rungčių – nemokamos.

Dar vieną artėjantį renginį pristatė LTOK švietimo direkcijos direktorė Vita Balsytė. Kovo 22 dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje vyks ketvirtus metus organizuojamas Olimpinio švietimo forumas. Nemokamas renginys skirtas mokyklų ir ikimokyklinių įstaigų pedagogams, vaikų ir suaugusių treneriams, savivaldybių ir kitų institucijų atstovams. Pagrindinė šių metų renginio tema – „Visi skirtingi, bet stiprūs kartu“. Forume pranešimus skaitys ir diskutuos specialistai iš Lietuvos ir užsienio. Renginys – nemokamas, į jį jau užsiregistravo daugiau kaip 300 dalyvių, t.y. trys ketvirtadaliai galimo srauto.

„Svarbu, kad kiekvienais metais nagrinėjame vis skirtingas temas, mūsų tikslas yra suteikti praktinės naudos, įkvėpimo pedagogams ir visiems forumo dalyviams, parodyti sporto teikiamą naudą visuomenei ir pritaikomumą skirtingose veiklose,“ – sakė V.Balsytė.

Posėdžio metu papildyti Tokijo olimpinėms žaidynėms rengiamų sportininkų – olimpinės rinktinės kandidatų bei pamainos sportininkų sąrašai, aptarnaujančio personalo sąrašas papildytas naujais sporto medikais ir mokslininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius