Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 04

Lyg ant sparnų žaidę Alytaus rankininkai išlygino LRL mažojo finalo serijos rezultatą

Lietuvos rankinio lygos (LRL) mažajame finale tarp „HC Vilniaus“ ir Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ ekipų intriga išlieka iki paskutinių rungtynių – antrosiose serijos iki dviejų pergalių varžybose Vilniuje pergalę rezultatu 28:26 (14:15) šventė alytiškiai ir išlygino serijos rezultatą – 1:1.
„Almeida-Stronglasas“ – „HC Vilnius“ rungtynių akimirka
„Almeida-Stronglasas“ – „HC Vilnius“ rungtynių akimirka / alytausgidas.lt nuotr.
Temos: 1 Rankinis

Pirmąjį kėlinį aikštės šeimininkai nuolat buvo priekyje 1-2 įvarčiais, tačiau alytiškiai nuolat lipo ant kulnų, o lyg ant sparnų pradėję antrąjį kėlinį, bei vienu metu sužaidę atkarpą 8:1, gerokai atitrūko – 22:16 (toks rezultatas buvo 42 rungtynių minutę).

48-ąją rungtynių minutę vilniečiai priartėjo iki trijų įvarčių – 20:23, o vėliau persvara dar sumažino vienu įvarčiu. Tačiau tai jau nieko nebelėmė.

Intriga dėl bronzos medalių nusikelia į Alytų – būtent šiame mieste gegužės 8 dieną (sekmadienį) 17 val. prasidės lemiamoji dvikova.

„HC Vilnius“ per savo klubo istoriją LRL pirmenybėse nėra iškovojęs aukštesnės, nei trečioji vieta. Bronzos medaliais jie džiaugėsi 2009 metais.

O „Almeidos-Stronglaso“ rankininkai į geriausiųjų ekipų ketveriukę pateko tik po 15 metų pertraukos.
Jiems žaisti LRL mažajame finale – itin aukštas pasiekimas. Jei alytiškiai iškovos medalius, tai perrašys savo klubo istorijos puslapius.  

Primename, kad pirmosiose LRL mažojo finalo serijos rungtynėse „HC Vilnius“ alytiškius nugalėjo rezultatu 33:27 (17:11). Prieš antrąją dvikovą jie net kalbėjo apie varžovų sutriuškinimą, tačiau viskas pakrypo ne jų naudai.

Įvarčius pelnė:

 „HC Vilniaus“: Evaldas Veida – 11 (5 iš 7 m), Laurynas Palevičius – 6, Paulius Verbickas – 3, Marius Panavas – 3, Kęstutis Lapinskas – 1, Aurimas Sankauskas – 1, Marius Baranauskas – 1.

„Almeida-Stronglasas“: Mindaugas Visalga – 7, Tomas Dvareckas – 6, Gintautas Adamkevičius – 5 (2), Žygimantas Micevičius – 5, Linas Paliušis – 2, Rokas Lastauskas – 1, Šarūnas Sakalauskas – 1, Kęstutis Bujanauskas – 1.

* * *

Eugenijus GIMBUTAS: „Užgavo vyrų ambicijas“
Alytaus „Almeida-Stronglasas“ ekipos treneris

„Rungtynės Alytuje ir Vilniuje skyrėsi lyg diena ir naktis. Po rungtynių Alytuje buvo užgautos ambicijos. Nereikėjo vyrų per daug nuteikinėti, šaukti, kaltinti ar raginti, tiesiog jie patys viską suprato, padarė išvadas ir kovojo kaip tikri savo sporto srities specialistai. Pergalę lėmė kovingumas, juodas darbas gynyboje. Pakeitėme gynybos sistemą ir tai pasiteisino. Antrąjį kėlinį rungtyniavome lyg ant sparnų. Vilniečiai nebesugebėjo pakilti lemiamam šturmui. Į geriausiųjų ekipų ketveriukę patekome po 15 metų pertraukos – mums tai itin džiugus pasiekimas. Lemiamose rungtynėse sieksime tik pergalės. Svarbu, kad būtų gražios rungtynės, tikiu, kad mūsų palaikyti susirinks gausus būrys Alytaus sirgalių. Jų parama mums labai reikalinga“.

Andžej LYSIONOK: „Patekome į duobę“
„HC Vilnius“ treneris

„Pirmąjį kėlinį rungtyniavome gerai, tačiau vėliau pasipylė klaidos, keli žaidėjai buvo pašalinti 2 minutėms iš aikštės ir mes nebeatsilaikėme – patekome į duobę. Galbūt mūsų ekipos vyrai perdegė, kadangi labai norėjo, tiesiog troško nugalėti. Padarysime išvadas ir, manau, kad lemiamos rungtynės bus daug gražesnės. Bent jau to norėtųsi. Turime dar vieną šansą Alytuje, tad privalome tuo pasinaudoti. Pirmosios rungtynės įrodė, kad Alytuje galime žaisti geriau ir net nugalėti varžovus jų pačių aikštėje. Norėtųsi šią tradiciją pratęsti“.

Gintautas ADAMKEVIČIUS: „Įkvėpė pasitikėjimo“
Alytaus „Almeida-Stronglasas“ komandos žaidėjas

„Gal vilniečiai per daug atsipalaidavo ir tai mums padarė meškos paslaugą. Mes pademonstravome tvirtą charakterį, kietą gynybą, įspūdingai sužaidė mūsų vartininkas, varžovus tiesiog pribloškėme. Manau, jie tokio kieto žaidimo net nesitikėjo. Pirmoji dvikova Alytuje mums buvo tarsi spyris į užpakalį. To mums reikėjo. Šiandien žaidėme su daug didesniu užsidegimu, tiesiog žaidėjų akyse degė ugnelės. Ši pergalė mus įkvėpė ir suteikė dar daugiau pasitikėjimo. Jei mes būsime tvirti psichologiškai, tuomet galime galvoti ir apie bronzos medalius. Manau, kad abiejų komandų šansai apylygiai, laimės tie, kurie bus tvirtesni psichologiškai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius