-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 29

M.Bilius teigia balsavęs prieš Rusiją Paryžiaus žaidynėse: „Labai liūdna ir apmaudu“

Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius pasidalino komentaru po žinios, jog Rusijos ir Baltarusijos neįgaliesiems sportininkams yra atvertas kelias į 2024-ųjų Paryžiaus paralimpines žaidynes.
Mindaugas Bilius
Mindaugas Bilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tarptautinio paralimpinio komiteto (IPC) nariai penktadienį balsavo už draudimo varžytis rusams panaikinimą.

Už draudimo panaikinimą Bahreine vykusiame balsavime pasisakė 74, prieš – 65 atstovai, susilaikė 13.

„Esu labai nusivylęs sprendimu leisti šalims agresorėms Rusijai ir Baltarusijai dalyvauti Paryžiaus paralimpinėse žaidynėse, – teigė M.Bilius. – Aš, atstovaudamas Lietuvai, balsavau prieš Rusijos ir Baltarusijos dalyvavimą bet kokia forma – su vėliava ar be jos. Labai liūdna ir apmaudu, kad asamblėjai kitokiam sprendimui pritrūko balsų, o gal ir drąsos, širdies.

Jau nuo karo pradžios ir balsavimo išvakarėse Bahreine susitikinėjau ir kalbėjau su pasaulio valstybių nacionalinių komitetų atstovais, dėsčiau Lietuvos poziciją ir argumentaciją. Balsavime Bahreine dalyvavo pusantro šimto IPC narių. Jaučiasi, kad ne visos šalys vienodai suvokia karo Ukrainoje siaubą ir grėsmes, ypač geografiškai tolimesnės valstybės.

Kalbame su šalimis partnerėmis, ką galėtume pakeisti, bendraujame su bičiuliais ukrainiečiais. Nuo karo pradžios nuosekliai palaikome Ukrainą ir smerkiame Rusijos bei Baltarusijos agresiją. Kartu su kaimynais iš Latvijos, Estijos ir Lenkijos, Skandinavijos šalių paralimpinių komitetų pirmieji pareikalavome agresorių šalinimo iš sporto renginių. Prieš metus IPC Generalinėje asamblėjoje balsavome už tai, kad Rusijos ir Baltarusijos nacionaliniai paralimpiniai komitetai būtų suspenduoti.

Konsultuosimės su Lietuvos Respublikos Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, diskutuosime mūsų šalies paralimpinio sporto bendruomenėje, kokius žingsnius dar galime žengti, kad Rusija ir Baltarusija liktų už paralimpinių žaidynių – didžiausios ir svarbiausios žmonių su negalia sporto šventės, kurioje agresoriams vietos neturi būti. Su vėliavom ar be jų – vietos neturi būti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius