-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 01

Medvedevas reikalauja iš esmės pakeisti Rusijos sportininkų rengimo tvarką

Rusijai būtina iš esmės pakeisti sportininkų rengimo tvarką, pareiškė Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas.
J.Pliuščenka ketvirtą kartą tapo Europos čempionu
J.Pliuščenka ketvirtą kartą tapo Europos čempionu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Atsižvelgdami į tai, kas įvyko Vankuveryje, turime visiškai pakeisti sportininkų rengimą, – sakė valstybės vadovas, pirmadienį susitikęs su partijos „Vieningoji Rusija“ vadovybe. – Mes ilgą laiką naudojomės sovietiniais ištekliais. Ir jie jau baigėsi.“ Tačiau D.Medvedevas pridūrė, kad sovietinės mokyklos nereikia idealizuoti.

Tuo pačiu D.Medvedevas konstatavo, kad sporto plėtrai šalyje „skiriami labai dideli pinigai“, tačiau, pasak prezidento, Vankuverio olimpiada parodė, „kad jie lemia ne viską“.

„Reikia pagalvoti, kaip pakeisti sportininkų rengimą. Svarbiausias dėmesys turi būti skiriamas sportininkams, o ne federacijoms, kurios primena gerai atšertus katinus“, – sakė valstybės vadovas.

Anksčiau pirmadienį D.Medvedevas paragino atsistatydinti pareigūnus, kurie buvo atsakingi už rusų olimpiečių rengimą, nes šalis itin nesėkmingai pasirodė žiemos olimpinėse žaidynėse Vankuveryje.Reikia pagalvoti, kaip pakeisti sportininkų rengimą. Svarbiausias dėmesys turi būti skiriamas sportininkams, o ne federacijoms, kurios primena gerai atšertus katinus.

Sekmadienį pasibaigusi olimpiada buvo nesėkmingiausia Rusijai, kuri laimėjo vos tris aukščiausius apdovanojimus ir pagal iškovotų medalių skaičių šalių rikiuotėje užėmė tik 11 vietą.

„Tas, kas atsakingas už pasirengimą olimpiadai, turi ir dabar prisiimti atsakomybę. Atsakingi asmenys turės priimti ryžtingą sprendimą ir parašyti (atsistatydinimo) pareiškimus, – sakė D.Medvedevas pirmadienį per susitikimą su valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ vadovybe ir pridūrė: – Jei nesugebės, mes jiems padėsime.“

Rusijos Valstybės Dūmos pirmininkas ir partijos „Vieningoji Rusija“ tarybos pirmininkas Borisas Gryzlovas Rusijos rinktinės pasirodymą Vankuverio olimpiadoje pavadino sistemos žlugimu. „Iš esmės mūsų pasirodymas Vankuveryje – tai sistemos žlugimas“, – sakė B.Gryzlovas, po susitikimo su Rusijos prezidentu.

Pasak B.Gryzlovo, „Vieningoji Rusija“ laiko savo partijos uždaviniu kontroliuoti pasirengimą kitai olimpiadai. „Be abejonės, pergalė bendroje komandų įskaitoje 2014 metais Sočyje – iš esmės nacionalinis projektas“, – pabrėžė jis.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius