-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 11

Mėgstamiausia varėniškių sporto šaka – grybų rinkimas?

Ką naujo apie aktyvių fizinių veiklų naudą papasakoti tiems, kurie, šiltesniojo sezono metu, daugiausia laiko praleidžia lauke. O tiksliau miške. Taip, 60 Lietuvos savivaldybių lankantis Kūno kultūros departamento inicijuojamas aktyvaus sveikatinimo ir sporto projektas „Judėjimas – sveikatos šaltinis“ su profesionalių trenerių komanda lankėsi Varėnoje, norėdami sužinoti, kiek dėmesio ne tik grybavimui, bet ir sportui gryname ore skiria varėniškiai.
Projektas „Judėjimas – sveikatos šaltinis“ Varėnoje
Projektas „Judėjimas – sveikatos šaltinis“ Varėnoje / Sporto birža
Temos: 2 Varėna Sportas

Pasak LSU kanclerio Mindaugo Balčiūno, Norvegijoje fiziniu aktyvumu pasižymi daugiau nei 70 procentų šalies gyventojų tarp visų amžiaus grupių. Tuo tarpu Lietuvoje fiziniu aktyvumu, gana optimistiškai vertinant, vis dar pasižymi tik apie 35 procentai šalies piliečių.

Tiesa, Varėnoje greičiausiai nėra žmogaus, kuris neitų grybauti, o tai reiškia, kad didžioji dalis miestelio gyventojų yra gana aktyvūs fiziškai, bent jau grybų sezono metu.  O į sporto renginį susirinkę vaikai iki dešimties metų amžiaus tikino, kad mėgstamiausia jų lauko sporto šaka yra visai ne grybų rinkimas ar tiesiog vaikštinėjimas. Vaikai daug mieliau kelis kartus per savaitę renkasi į važiavimo riedučiais treniruotes. Taigi svarbiausia atrasti sau patinkančią veiklą gryname ore, o po sportas tarsi savaime virsta gyvenimo dalimi. „Norvegų pirmavimą sportinio aktyvumo srityje lemia tai, kad jie atrado sporto lauke naudas. Mat sportas lauke padeda ne tik palaikyti gerą figūrą, bet ir išvengti depresijos“, – sakė M.Balčiūnas. 

VIDEO: Projektas „Judėjimas – sveikatos šaltinis“ keliauja per Lietuvą

Organizatoriai primena, jog projektas „Judėjimas – sveikatos šaltinis“ sumanytas kelti domėjimąsi sveika ir aktyvia gyvensena, burti visų amžiaus grupių žmones aktyvesniam judėjimui ir sportui gryname ore bet kokiu metų laiku. Kiekvienas užsiregistravęs dalyvis gaus nemokamą metinę virtualių treniruočių narystę portale „Sporto birža“ ir galės sportuoti virtualiai ištisus metus.

Artėjantys  „Judėjimas – sveikatos šaltinis“ projekto  renginiai:
Gruodžio 12 d.  Kalvarija 10 val. (miesto sode, prie eglutės),  Druskininkai 15 val. (aikštė, prie  Akvaparko).
Gruodžio 13 d., 13 val. Alytaus rajonas (centrinėje Daugų aikštėje). Alytus 18 val. (prie Alytaus 
arenos).

Daugiau informacijos apie projektą: „Sporto birža“ facebook paskyroje ir tel. +37069979877 arba el. paštu info@sportobirza.lt 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius