Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 10 09

Mindaugui Mizgaičiui iškilmingai įteiktas olimpinis sidabro medalis

Pirmadienio vakarą iškilmingoje vakarienėje Valdovų rūmuose olimpinis sidabro medalis įteiktas Lietuvos imtynininkui Mindaugui Mizgaičiui. Lietuvis medalį priėmė iš Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) prezidento Thomo Bacho rankų.
Thomas Bachas ir Mindaugas Mizgaitis
Barselonos olimpinių žaidynių 25 metų sukakties minėjimas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Imtynininko Pekino olimpinių žaidynių bronzos medalis į sidabrinį pakeistas dėl dopingo vartojimo nubaudus rusą Chasaną Barojevą.

Dar 2008-aisiais metais Pekino olimpinėse žaidynėse imtynininkas Mindaugas Mizgaitis iškovojo bronzos medalį, o sidabrą laimėjo rusas Chasanas Barojevas. Jo kraujyje aptikus draudžiamų preparatų, TOK oficialiu raštu pranešė, jog Rusijos atstovas diskvalifikuojamas, o M.Mizgaitis gali vadintis olimpiniu vicečempionu.

Savo bronzos medalį LTeam komandos narys grąžino prieš metus. Tuomet kalbintas M.Mizgaitis nebuvo užtikrintas, kada mainais gaus sidabrinį. Ir ar išvis gaus.

„Pagaliau Mindaugo medalis atsiras ten, kur jam vieta – ant jo kaklo. Dėl to labai džiaugiamės. Tačiau kaip sportininkė suprantu, kad ne viskas stos į absoliutaus teisingumo vėžes. Laiko neatsuksime ir galimybės susikauti dėl aukso medalio Mindaugui niekas nedovanos,“ – sakė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Į teisybės atstatymą panašiai reaguoja ir pats graikų-romėnų imtynininkas M.Mizgaitis.

„Pekine buvau stiprus ir turėjau vienintelį tikslą. Kuo toliau, tuo labiau jaučiu, jog iš manęs buvo pavogtas finalas. Žinoma, sidabras geriau nei bronza, bet ne taip gerai kaip auksas. Vienintelė paguoda – diskvalifikuoti nesąžiningai besivaržantys sportininkai,“ – kalba apie profesionalaus sportininko karjeros pabaigą jau paskelbęs M.Mizgaitis.

Imtynininko bronzinį medalį pakeitus sidabro, nepriklausomos Lietuvos olimpinių žaidynių kraityje bus 6 aukso, 7 sidabro ir 12 bronzos medalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius