Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 22

Mirė penkiolikos olimpinių medalių savininkas gimnastas Nikolajus Andrianovas

Pirmadienį, eidamas 59-uosius metus, po ilgos ligos mirė žymus Rusijos gimnastas penkiolikos olimpinių medalių savininkas Nikolajus Andrianovas, praneša Rusijos gimnastikos federacija.
Pratimas ant žiedų
Pratimas ant žiedų / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Medalis

Gimtajame Vladimire miręs geriausiu XX amžiaus gimnastu pripažintas N. Andrianovas paskutiniu metu nevaldė kojų ir rankų.

Ilgą laiką jis buvo daugiausiai olimpinių aukso medalių (septynis) iškovojusiu sportininku, kol 2008-aisiais Seule jį aplenkė legendinis JAV plaukikas Michaelas Phelpsas.

Pagal iškovotų olimpinių medalių skaičių (15) N. Andrianovą lenkia tik Rusijos gimnastė Larisa Latynina (18) ir jau minėtas M. Phelpsas.

N. Andrianovas trijose olimpiadose – Miunchene, Monrealyje ir Maskvoje – iškovojo 7 aukso, 5 sidabro ir 3 bronzos medalius, o sėkmingiausiais – 1976-aisiais metais Monrealyje – jis tapo absoliučiu gimnastikos čempionu ir laimėjo keturis aukso bei po du sidabro ir bronzos medalius.

Iš didžiojo sporto N. Andrianovas pasitraukė 1980 metais po olimpinių žaidynių Maskvoje, o 2001-aisiais buvo įtrauktas į Tarptautinės gimnastikos federacijos (FIG) Šlovės muziejų.

Paskutiniu metu legendinį gimnastą prižiūrėjo žmona – dukart olimpinė gimnastikos čempionė Liubovė Burda ir sūnūs Vladimiras bei Sergejus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius