Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 16

Mizgaičiui kartingas nepakluso (nuotraukos)

Laisvalaikio ir prekybos centre „Panorama“ esančiame „Battery“ kartodrome ketvirtadienio vakarą netrūko emocijų. Naujo kanalo „Viasat Sport Baltic“ pristatyme dalyvavo nemažai sporto ir žiniasklaidos grietinėlės.
Imtynininkui Mindaugui Mizgaičiui karte buvo maža vietos
Imtynininkui Mindaugui Mizgaičiui karte buvo per mažai vietos. / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

Pirmiausia dalyviai trumpai buvo supažindinti su naujo sporto kanalo turiniu ir užmojais. Tuomet prasidėjo linksmoji dalis. Visi norintys registravosi dalyvauti kartingų lenktynėse. Dauguma garsenybių noriai maukšlinosi šalmus ir sėdo į kartus.

Bene sunkiausiai tai daryti sekėsi apie 130 kg sveriančiam imtynininkui Mindaugui Mizgaičiui. Pekino olimpiados bronzos laimėtojas nejaukiai jautėsi siaurame karte. „Kur čia sėdynė atsitraukia?“ – susirinkusių klausė jis. Juokingiausia buvo, kai važiuodamas dar savo kūnu mėgino įsiūbuoti kartą, kad šis greičiau judėtų.

„Ką jūs norite – per sunkus aš esu, todėl tiesiojoje juostoje visi ir lenkė, kas norėjo“, – kalbėjo jis. Kvalifikaciniame važiavime pirmą vietą pirmoje grupėje iš penkių užėmė penkiakovininkas Edvinas Krungolcas. Su žmona Vesta į renginį atėjęs Pekino olimpinis vicečempionas dalijosi patirtimi su kitais: „Svarbiausia, kad niekas priekyje netrukdytų, tuomet gali pasiekti gerą rezultatą.“

Per sunkus aš esu, todėl tiesiojoje juostoje visi ir lenkė.

Beje, tie patarimai nelabai pravertė finale – čia šiuolaikinės penkiakovės atstovas liku paskutinis, aštuntas. Dar viena ryški futbolo žvaigždė Edgaras Jankauskas pateko į vieną grupę su sporto žurnalistais. Šie jau iš anksto aptarė taktiką – E.Jankauskas yra puolėjas, todėl nuo jo reikia gintis trigubai geriau. Neišdegė. Futbolininkas kvalifikaciją įveikė antras savo grupėje, o finale liko šeštas.

Sportinį pyktį E.Jankauskas išliejo į bokso kriaušę. Stipriausio smūgio konkurse jis tapo neginčijamu nugalėtoju, surinkdamas 960 taškų. Vakaro akcentu tapo dviejų imtynininkų – M.Mizgaičio ir Mindaugo Ežerskio – lenktynės riedžiais.

Silpnokai startavęs Pekino olimpiados prizininkas padidino vėliau greitį ir tiesiog nuskriejo trasa, palikdamas kolegą toli už nugaros. Finišo liniją M.Mizgaitis kirto plačiai šypsodamasis, o M.Ežerskis prie pat finišo sugebėjo susipainioti ir nedaug trūko, kad būtų permetęs riedį sau per petį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius