-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 08

„Moskovskije novosti“ užstojo Lietuvą: Rusija pati ėmėsi iniciatyvos persivilioti Donatą Rimšaitę ir pati kalta, kad nesugebėjo to padaryti

Pasirodo, kad Donatos Rimšaitės istorija Rusijoje gali būti nušviečiama ne tik taip, kaip to nori Rusijos šiuolaikinės penkiakovės federacijos vadovas Viačeslavas Aminovas. Šis žmogus viešais pareiškimais ne kartą juodino Lietuvą, kuri D.Rimšaitei nesuteikė leidimo Londono olimpinėse žaidynėse atstovauti Rusijai.
Donata Rimšaitė ir RŠPF prezidentas Viačeslavas Aminovas.
Donata Rimšaitė ir RŠPF prezidentas Viačeslavas Aminovas. / RIA Novosti/Scanpix nuotr.

Laikraštis „Moskovskije novosti“ rašo, kad įvykiai penkiakovininkės pabėgimo į Rusiją istorijoje klostėsi kitaip, nei sako V.Aminovas, o kaltę dėl Rusijai nepalankaus Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) sprendimo siūlo prisiimti pačiai Rusijos šiuolaikinės penkiakovės federacijai.

Ji, „Moskovskije novosti“ teigimu, prieš pusantrų metų, kai prasidėjo visa ši istorija, pasirinko klaidingą veiksmų planą. 

„Ji pareiškė, jog persikelia į Rusiją pas savo mylimą žmogų, čia gyvens, todėl nori čia ir treniruotis bei atstovauti mūsų šalies rinktinei. Žinoma, mes neprieštaravome. 2011-ųjų kovą Donata ištekėjo. Labai noriu pabrėžti šį faktą, nes tai reiškia, kad jos atvykimo į Rusiją priežastis – tik žmogiškoji“, – rusų spaudai sakė V.Aminovas.

Tačiau pagal „Moskovskije novosti“ šaltinį, kurio laikraštis neįvardijo, buvo visai kitaip.

Pasak anoniminio šaltinio, dar 2010 metais pati Rusija ėmėsi iniciatyvos, kad D.Rimšaitė pervažiuotų į Rusiją, mat sportininkė ne kartą minėjo, kad po Londono olimpiados dėl mažo finansavimo baigs savo sportinę karjerą. 

Pagrindinė klaida buvo ta, kad istorija išlindo į viešumą. Iš pradžių reikėjo tyliai su kolegomis iš Lietuvos susitarti

„Rusijos interesas labai lengvai paaiškinamas – nepaisant trumpalaikių pasisekimų, didelių laimėjimų Rusijos moterų penkiakovėje niekada nebuvo“, – rašo „Moskovskije novosti“.

„Aš manau, kad pagrindinė klaida buvo ta, kad istorija išlindo į viešumą. Iš pradžių reikėjo tyliai su kolegomis iš Lietuvos susitarti, nes lietuviai iš principo dialogui buvo pasiryžę. Bet kai istoriją sužinojo vietinė žiniasklaida, ji iškart tapo vieša. Prasidėjo politika. Visuomenė nebūtų supratusi sprendimo leisti D.Rimšaitei startuoti už Rusiją“, – anoniminį šaltinį cituoja „Moskovskije novosti“.

Pasak laikraščio, rusų bandymas kreiptis į Lozanoje įsikūrusį Sporto arbitražo teismą būtų bergždžias.

„Teisininkų nuomone, tas skundas neabejotinai būtų atmestas“, – rašo „Moskovskije novosti“ ir cituoja juristo Jurijaus Proskurino žodžius:

„Yra Olimpinė chartija, kuri labai aiškiai reglamentuoja tokius atvejus. Reikalingas (LTOK) leidimas ir taškas. Dėl kokių priežasčių jis nebuvo duotas, tai jau kitas klausimas“.

Be to, priminta, kad Rusijos sporto istorijoje buvo panašus atvejis, kai pati Rusija uždraudė pasaulio sunkiosios atletikos čempionei Svetlanai Podobedovai 2008 metų Pekino olimpinėse žaidynėse ginti Kazachstano garbę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius