Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 07 22

Moterų paplūdimio tinklinio turnyre Vilniuje – dramatiškos lietuvių pergalės

Vilniuje vykstančiame Europos moterų paplūdimio tinklinio čempionato „Satellite“ serijos turnyre kovingą žaidimą pademonstravo dvi Lietuvos poros – Ieva Dumbuskaitė ir Monika Povilaitytė bei Urtė Andriukaitytė su Irina Zobnina.
Paplūdimio tinklinio turnyras Vilniuje
Paplūdimio tinklinio turnyras Vilniuje / A.Pliadžio nuotr.

Tiesiai iš prestižinio turnyro Lenkijoje į Vilnių atvykusios I.Dumbauskairė ir M.Povilaitytė pirmajame rate per 28 minutes 2-0 (21:13, 21:18) įveikė gana rimtai antrajame sete pasipriešinusią kitą Lietuvos porą Agniešką Paškevič ir Jekateriną Kovalskają. Tuo tarpu praėjusių metų vicečempionės U.Andriukaitytė ir I.Zobnina pirmoje kovoje 2-0 (21:18, 21:15) įveikė čekes Karoliną Rahackovą ir Magdaleną Dostalovą.

Abi Lietuvos poros tuo pačiu metu išgyveno tikrus trilerius antrojo rato kovose, bet lyg susitariusios jos pademonstravo milžinišką kovingumą ir išplėšė pergales po pralaimėtų pirmų setų.

I.Dumbauskaitė ir M.Povilaitytė po 42 min. trukusios kovos 2-1 (13:21, 21:19, 15:11) pranoko vienas turnyro favoričių ruses Aleksandrą Moisejevą bei Jekateriną Sirciovą.

Lietuvos tinklininkės po mačo prisipažino, kad pergalę lėmė stiprus komandinis ryšys ir viena kitos palaikymas.

U.Andriukaitytė ir I.Zobnina taip pat atsitiesė po pralaimėto pirmo seto ir 2-1 (17:21, 24:22, 15:10) įveikė suomes Idą Sinisalo bei Niiną Ahtiainen.

Dar šeštadienį 17 val. 20 min. abi Lietuvos poros dėl patekimo į pusfinalį kovos tarpusavyje.

Panašiai kalbėjo ir taip pat vietą aštuntuke užsitikrinusios U.Andriukaitytė bei I.Zobnina. Jos pasidžiaugė, kad net ir pralaimėjimo atveju, dar kovą galės tęsti sekmadienį.

„Labai nenorėjome vėl žaisti su I.Dumbauskaitė bei M.Povilaityte, bet bent jau aišku, kad viena Lietuvos pora pateks į ketvertuką, o kita dar turės šansą rytoj“, – pabrėžė I.Zobnina.

A.Paškevič ir J.Kovalskaja kiek vėliau 0-2 (14:21, 18:21) nusileido danėms Linei Trans Hansen bei Mariai Tyndeskov bei turėjo tenkintis 13-ąja vieta.

„Satellite“ serijos turnyre, kurio prizų fondą sudaro 4 tūkst. eurų, varžosi 17 Europos šalių komandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius