Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 28

Moterų rankinio rinktinė pralaimėjo ir antrąsias Europos čempionato atrankos turnyro rungtynes

Lietuvos moterų rankinio rinktinė pralaimėjo ir antrąsias 2014 metų Europos čempionato pirmosios atrankos grupės turnyro rungtynes. Sekmadienį Panevėžyje Lietuvos rankininkės 31:38 (12:21) nusileido antrąją pergalę iškovojusiai grupės lyderei Danijos komandai.
Lietuvos moterų rankinio rinktinė
Lietuvos moterų rankinio rinktinė / rankinis.lt nuotr.
Temos: 1 Rankinis

9 įvarčius į viešnių vartus įmetė Diana Šatkauskaitė, po 5 – Indrė Mockevičiūtė ir Laima Bernatavičiūtė, 4 – Rūta Latakaitė-Willig, po 2 – Neringa Palionytė, Dovilė Ilčiukaitė ir Audinga Kniubaitė, po 1 – Simona Kazlauskaitė bei Martyna Vaitkutė.

Danijos komandoje taiklumu išsiskyrė Luoise Katharina Burgaard ir Camilla Dalby (po 5 įvarčius).

„Pradžioje lietuvės išsigando varžovių garsių vardų ir titulų, bet pamažu nusiramino ir galiausiai, atslūgus nervinei įtampai, pavyko stabilizuoti žaidimą, atsirado pasitikėjimas savimi. Mūsiškės nuo antrojo kėlinio pradžios pajuto, kad galima kovoti ir su daugkartinėmis olimpinėmis bei Europos čempionėmis, atsirado tarpusavio supratimas, pagerėjo žaidimas.

Darėme daug keitimų, kad galėtume atsilaikyti prieš žymiai mus pranokstančias meistriškumu varžoves. Todėl pasisekė kiek sumažinti atsilikimą bei garbingai užbaigti rungtynes. Kaip tik tokie mačai duoda neįkainojamą naudą mūsų rankininkėms. Eilinį kartą pasikartosiu, jog būtent tokių tarptautinių rungtynių mūsų šalies rankininkėms ir labai trūksta. Tik tokiuose mačuose kyla meistriškumas ir žaidėjų charakteriai“, – po susitikimo sakė rinktinės treneris Antanas Skarbalius.

Trečiąsias ir ketvirtąsias atrankos turnyro rungtynes lietuvės ateinančių metų kovo pabaigoje žais su Austrijos rinktine, kuri sekmadienį vėlai vakare 34:28 (18:12) privertė pasiduoti Ukrainos ekipą bei pakilo į trečią vietą.

13 įvarčių prie pergalės prisidėjo Beate Scheffknecht, 10 – Sonja Frey, 5 – Katrin Engel.

Ukrainos ekipoje sėkmingiausiai rungtyniavo Viktorija Borščenko (8), Olga Nikolajenko (5) ir Anastasija Pidpalova (4 įvarčiai).

Pirmosios atrankos grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Danija 2 2 0 0 80:58 4
2. Ukraina 2 1 0 1 58:61 2
3. Austrija 2 1 0 1 61:70 2
4. Lietuva 2 0 0 2 58:68 0

Iš viso atrankos varžybose dalyvauja 26 į septynias grupės suskirstytos rinktinės. Į finalinį turnyrą, kuris kitų metų gruodžio 7-21 dienomis vyks Vengrijoje ir Kroatijoje, pateks po dvi geriausios kiekvienos grupės komandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius