2023 02 05

Moterų rankinio taurę po dvejų metų pertraukos susigrąžino garliaviškės

Lietuvos rankinio federacijos taurės moterų turnyre triumfavo Kauno raj. „Cascada-HC Garliava“, finale nuvainikavusi praėjusių metų taurės laimėtoją Kauno „Žalgirį“.
„Garliavos“ ir „Žalgirio“ rungtynės
„Garliavos“ ir „Žalgirio“ rungtynės / Rankinis.lt nuotr.
Temos: 1 Rankinis

„Cascada-HC Garliava“ nuo pat susitikimo pradžios išsiveržė į priekį ir neleido „Žalgirio“ komandai priartėti iki pat finalinės sirenos. „Cascada-HC Garliava“ šventė pergalę 36:24.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Kamilė Bušaitė ir Karolina Sparnauskaitė, pelniusios po 7 įvarčius, po 6 įvarčius įmetė Martyna Ustilaitė ir Mantė Voskresenskaja. „Žalgirio“ komandai 7 įvarčius pelnė Agnė Gudlinkytė, 4 – Austėja Narauskaitė.

„Mūsų žaidėjos išpildė viską, ką buvome sutarę. Lietuvos taurės turnyras – jėgų pasitikrinimas įpusėjus sezonui. Finaliniame ketverte gali pasižiūrėti kur tu esi sezono viduryje.

Pergalė rodo, kad mes einame teisingu keliu, kad teisingai treniruojamės ir kylame aukštyn. Šį sezoną jau iškovojome du trofėjus iš trijų – Supertaurę ir Lietuvos taurę.

Sieksime laimėti ir patį svarbiausią – Lietuvos čempionatą“, – sakė 2020 ir 2021 metais Lietuvos taurę laimėjusios „Cascada-HC Garliava“ komandos trenerė Rita Urnikienė.

„Koks bebūtų rezultatas, žaidimas finale duoda daug patirties jaunoms rankininkėms. „Garliavos“ komandai pavyko sustabdyti mūsų atakas, kamuolio judėjimą ir mums nepavykdavo kamuolio perduoti gerose pozicijose esančioms žaidėjoms.

Ne viską pavyko išpildyti dėl meistriškumo stokos, dėl geresnio varžovių fizinio pasirengimo, tiek ir dėl jaudulio. Nes daugumai mūsų žaidėjų tai pirmas finalas. Tikėsimės ne paskutinis“, – teigė „Žalgirio“ treneris Miglius Astrauskas.

Nuo 2012 metų „Žalgirio“ rankininkės Lietuvos taurę yra laimėjusios net 8 kartus – 2012-2018 ir 2022 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius