Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 23

MTB dviračių etape Žagarėje – į Lietuvą grįžusios K. Sosnos pergalė

Daugiau nei 1000 dviratininkų sekmadienį Žagarėje varžėsi trečiame šių metų „Jeep MTB dviračių maratonų taurės“ etape. Sportinės varžybos baigė tradicinį Žagarės vyšnių festivalį, kuriame šiemet buvo ypač daug įvairiausių pramogų ir veiklų. 15-ą kartą vykusiame festivalyje šiemet ypatingas dėmesys buvo skirtas ekologijai ir gamtos tausojimui, o „Jeep MTB dviračių maratonų taurės“ organizatoriai tokias idėjas propaguoja jau seniai, todėl bendras darbas leido džiaugtis gražiais rezultatais. „Man labai malonu matyti tokią didelę minią dviratininkų prie starto linijos. Linkiu sėkmės jums visiems, nes trasa laukia išties sunki. Pats bandžiau ją įveikti motociklu, tačiau motociklas sulūžo“, – prieš startą juokavo Joniškio rajono meras Vitalijus Gailius.
MTB dviračių etape Žagarėje – į Lietuvą grįžusios K. Sosnos pergalė
MTB dviračių etape Žagarėje – į Lietuvą grįžusios K. Sosnos pergalė / Partnerio nuotr.

Bandė neatsilikti nuo vyrų

Bene didžiausia intriga prieš šias varžybas buvo trumpas į tėvynę trumpam grįžusios Katažinos Sosnos sprendimas įveikti 2 nelengvus ratus (48 kilometrai). „Torpado Sudtirol MTB“ komandos garbę ginanti sportininkė po finišo prisipažino, kad šios varžybos beveik niekuo nenusileidžia aukščiausio rango MTB dviračių sporto renginiams: „Man tikrai viskas patiko. Ir renginio organizacija, ir labai graži, įdomi ir techniška trasa. Ir dalyvių lygis paliko puikų įspūdį. Man pavyko pasigauti greitai važiuojančią vyrų „bangą“ ir išlaikyti jų tempą“, – kalbėjo sportininkė.

Ji jau nuo pat starto atitrūko nuo 2 ratus važiavusių varžovų, prisijungė prie 3 ratų nuotolį (72 km) pasiryžusių įveikti vyrų ir netrukus buvo antrame jų dešimtuke. Artimiausią varžovą, važiavusį 48 km, Katažina aplenkė pusketvirtos minutės ir užtikrintai nugalėjo – 1 val. 46 min. 56,89 sek. Absoliučioje moterų įskaitoje antrą vietą užėmė šio sezono lyderė Silvija Pacevičienė (1 val. 51 min. 42,01 sek.), o trečioji finišavo Tatjana Petrauskienė (1 val. 59 min. 28,63 min.).

Partnerio nuotr./MTB dviračių etape Žagarėje – į Lietuvą grįžusios K. Sosnos pergalė
Partnerio nuotr./MTB dviračių etape Žagarėje – į Lietuvą grįžusios K. Sosnos pergalė

Kova iki paskutinių centimetrų

Moterų varžybose favoritė buvo aiški, o vyrų kova buvo kur kas atkaklesnė. Jau pirmame rate atitrūko 4 dviratininkų grupė – į priekį nuskubėjo Eimantas Gudiškis, Domas Manikas, Jonas Maišelis ir Elijus Čivilis. Jų pranašumas prieš artimiausius persekiotojus buvo išaugęs iki pusantros minutės, tačiau Šarūnas Pacevičius individualiomis pastangomis sugebėjo paskutiniame rate šį kvartetą pavyti. Viską lėmė paskutinė tiesioji Žagarės dvaro parke. Čia 0,10 sek. pranašumą įgijo E. Gudiškis, kuris iškovojo trečią pergalę šį sezoną, akimirką jam pralaimėjo D. Manikas, trečias liko Š. Pacevičius.

„Pernai man Žagarėje nepasisekė, todėl šiandien pergale labai džiaugiuosi. Buvo tikrai labai sunku Domas Manikas nuo pat varžybų pradžios diktavo tokį tempą, kad reikėjo laikytis sukandus dantis. Likus porai kilometrų mūsų grupė griuvo, bet visi atsistojome ir nuvažiavome iki finišo. O čia man paprasčiausiai labiau pasisekė“, – sakė varžybų laimėtojas.

Trijų ratų distancijoje M18 grupėje nugalėjo Edgaras Švėgžda, 30-mečių vyrų varžybose ant aukščiausio garbės pakylos laiptelio kopė E. Čivilis, M40 grupėje greičiausias buvo Ridas Karaška, M50 įskaitoje pirmoji vieta atiteko Vilmantui Audzijoniui.

Partnerio nuotr./MTB dviračių etape Žagarėje – į Lietuvą grįžusios K. Sosnos pergalė
Partnerio nuotr./MTB dviračių etape Žagarėje – į Lietuvą grįžusios K. Sosnos pergalė

Išdalyta ypač daug prizų

Žagarės regioninio parko direkcija ir Žagarės dvaro parko kolektyvas šių metų MTB dviračių maratono taurės etapo prizininkams buvo paruošę ypač daug dovanų. 2 ratų distancijoje tarp pačių vyriausių M60 grupės vyrų nugalėjo Leonidas Šliavas, mėgėjų grupėje triumfavo Mindaugas Legeika, o tarp 16-mečių nugalėjo Laurynas Vinskas. Pagrindinis moterų varžybų nuotolis buvo būtent 2 ratai: W50 grupėje nugalėjo tapo Rima Lukoševičienė, W40 – Aldona Gavėnavičė, W30 – Tatjana Petrauskienė, W18 – Kornelija Kertenytė, o W16 – Aušrinė Žvirblytė.

Patys jauniausi ir patys vyriausi dviratininkai varžėsi 1 rato (24 km) nuotolyje. Tarp 13-mečių nugalėtojais tapo Aistė Butautaitė ir Ignas Kertenis, pačių vyriausių vyrų įskaitoje greičiausias buvo Petras Kiušas, o tarp vyriausių moterų tradiciškai pirmavo Valerija Golerytė.

Ypač daug emocijų buvo vaikų varžybose, kurios ir pradėjo šį MTB dviračių maratonų taurės etapą. Darželinukų važiavime nugalėjo Milana Kresik ir Eigirdas Vadapalas, balansinių dviratukų grupėje pirmavo Ignas Ogunauskas. Pradinukų važiavime, kur startavo daugiau nei 100 vaikų, greičiausias buvo Jokūbas Dabušinskas, o tarp mergaičių nugalėjusi Irmantė Aleliūnaitė aplenkė ne tik visas savo varžoves, bet ir visus berniukus – atsiliko tik nuo J.Dabušinskas.

Renginį užbaigė tradicinė loterija, kurioje buvo išdalyta gera dešimtis šeimininkų paruoštų prizų. Solidžiausia loterijos dovana – „Velonovos“ 500 eurų čekis naujam dviračiui įsigyti – atiteko Maksimui Artemjevui iš Ignalinos. Būtent į šį miestą ir atkeliaus ketvirtasis šių metų „Jeep MTB dviračių maratonų taurės“ etapas, varžybos vyks rugpjūčio 11 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius