-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 08 09

MTB dviratininkai jėgas išmėgins Ignalinos etape

Nuo 2002 metų „Volkswagen MTB dviračių maratonų taurės“ varžybų kalendoriuje yra Ignalinos etapas. Jis vadinamas karališkuoju ne tik todėl, kad čia sportininkai varžysis jau 17-ą kartą. Šio etapo trasą, kurioje vien įkalnių trijų ratų distancijoje yra daugiau nei 1000 metrų, sportininkai pagrįstai vadina viena sunkiausių. Bet ir viena gražiausių bei įdomiausių – tuo pačiu.
MTB dviračių lenktynės atkeliauja į Ignaliną.
MTB dviračių lenktynės atkeliauja į Ignaliną. / Organizatorių nuotr.

Pasak pagrindinio varžybų organizatoriaus Arūno Daugirdo, Ignalinos etapas kasmet būna beveik gausiausias: tikriems MTB mėgėjams yra garbės reikalas įveikti sunkią trasą ir patiems sau įrodyti, jog tokios įkalnės yra nugalimos. Todėl ir rugpjūčio 12 dieną, sekmadienį, tikimasi sulaukti daugiau nei 1000 dalyvių, kurie jėgas išmėgins ne tik vieno, dviejų ar trijų ratų po 25 km lenktynėse: patys pirmieji ketvirtą šių metų „Volkswagen MTB dviračių maratonų taurės“ etapą pradės darželinukai, o po to lenktyniaus pradinukai – mažųjų dalyvių kiekviename etape irgi būna apie du šimtus. Beje, pačius mažiausius ir jaunimą iki 18 metų taurėmis apdovanos ir etapo šeimininkai – Ignalinos rajono savivaldybė.

„Mums kasmet sugrįžti į Ignaliną yra ypatingai smagu, - sako A.Daugirdas. – Tikrai stebina vietos žmonių nuoširdumas ir draugiškas požiūris. Vietos sodybų šeimininkai dalyvius kiekviename rate pasitinka vaišėmis, kiti net improvizuotus koncertus surengia. Jaučiame, jog ir Ignalinos žiemos sporto centrui mūsų varžybos yra svarbios: jie skiria didelį dėmesį, padeda organizuojant. O Ignalinos rajono savivaldybei ir Ignalinos kultūros ir sporto centrui – tai vienas didžiausių metų renginių, todėl jie nuoširdžiai siūlo visokeriopą pagalbą, o tai leidžia visiems dalyviams suteikti ir daugiau komforto, ir dar labiau pakelti renginio lygį. Toks darnus ir ilgametis vietos bendruomenės bei organizatorių bendradarbiavimas leidžia Ignalinos etapą pagrįstai vadinti vienu geriausių ir net negalvoti apie alternatyvią vietą: beveik du dešimtmečius varžybos čia vyksta ir tikrai dar vyks“.

Trasa, kurią turės įveikti ketvirto „Volkswagen MTB dviračių maratonų taurės“ etapo dalyviai jau keletą metų beveik nesikeičia. 25 kilometrų ilgio rate, kurį patys ištvermingiausi vyrai turės įveikti tris kartus, yra visko: ir įkalnių, ir techniškų nuokalnių, ir stačių šlaitų, ir vienvėžių takų. Dviratininkų lauks ir maždaug 4 kilometrų atkarpa asfaltu: žiemą šią trasos dalį dengia sniegas ir joje varžosi slidininkai. Sportininkai turės įveikti aukščiausius Būdakalnio ir Bokšto kalno taškus, tiesa, grožėtis peizažais dviratininkai turbūt neturės laiko: sezonas artėja link finišo, todėl užimtos vietos bus labai svarbios.

Šiemet vyrų įskaitoje kol kas geriausiai sekasi Eimantui Gudiškiui („ColibriCyclingTeam“). Jis laimėjo Druskininkų ir Vilniaus etapus, o Žagarėje finišavo penktas. Pagal varžybų nuostatus prasčiausias sezono rezultatas nėra skaičiuojamas, tad Eimantas turi 2000 taškų: lyderio poziciją jam kol kas garantuoja dvi pirmosios vietos. Tačiau vilčių pakovoti dėl pergalės sezone tikrai nėra praradę Arnoldas Valiauga (pergalė Žagarėje, 3-ia vieta Vilniuje ir 4-a Druskininkuose), Edgaras Kovaliovas (2-a vieta Vilniuje ir 3-ia – Žagarėje), Domas Manikas (4-as finišavo Vilniuje ir užėmė 2-ą vietą Žagarėje).

Prieš metus Ignalinoje nugalėjo būtent E. Gudiškis, tada jis paskutiniame rate atitrūko nuo E. Kovaliovo, kurį finiše aplenkė 27 sek. Trečią vietą 2017 metų rugpjūtį Ignalinoje užėmė D. Manikas. Pernai vidutinis nugalėtojo greitis buvo daugiau nei 23 km/val.

Moterų įskaitoje pernai Ignalinoje nugalėjo Silvija Latožaidė-Pacevičienė. Tai buvo jos ketvirta pergalė iš eilės varžybų etapuose: šiemet „MyBikeAmberMix“ komandos dviratininkė gali pakartoti scenarijų: ji buvo greičiausia ir Druskininkuose, ir Vilniuje, ir Žagarėje.

Moterų įskaitoje po 2 ratų lenktynių pernai Ignalinoje ant garbės pakylos taip pat kopė Tatjana Kaliakina ir Gabrielė Andrašiūnienė, tačiau šiemet šios dviratininkės dalyvavo ne visuose etapuose. Todėl bendroje 2018 metų sezono rikiuotėje S. Pacevičienei rimčiausią konkurenciją sudaro Tatjana Petrauskienė, Kornelija Kertenytė, Kristina Noreikienė ir Gabija Ališauskaitė.

Kad daugiau nei tūkstantis „Volkswagen MTB dviračių maratonų taurės“ etapo dalyvių iš Ignalinos parsivežtų tik pačias geriausias emocijas, organizatoriai tradiciškai rengs numerių loteriją visiems dalyviams. Šį kartą jos pagrindinis prizas bus 300 eurų vertės „Sportland“ parduotuvių tinklo dovanų čekis. Jį laimėti visų šansai bus lygūs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius