Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 26

Muaythai kovotojai stoja prieš patyčias neįgaliesiems

Antradienį Kauno neįgaliojo jaunimo užimtumo centro gyventojai bei lankytojai sulaukė Muaythai sporto šakos atstovų lekcijos ir draugiškos diskusijos apie dažnai gyvenime iškylančią patyčių problemą ir jos sprendimo būdus.
Kauno neįgaliojo jaunimo centro nariai ir Lietuvos Muaythai Sąjungos generalinis sekretorius Nerijus Lukšas ir sporto klubo „Titanas“ prezidentas Marius Misiūnas
Kauno neįgaliojo jaunimo centro nariai ir Lietuvos Muaythai Sąjungos generalinis sekretorius Nerijus Lukšas ir sporto klubo „Titanas“ prezidentas Marius Misiūnas / muaythai.lt nuotr.
Temos: 1 Patyčios

Kauno sporto klubo „Titanas“ prezidentas Marius Misiūnas ir Lietuvos Muaythai Sąjungos generalinis sekretorius Nerijus Lukšas lekciją įvardino kaip „draugišką pokalbį“. Šiame pokalbyje dalyvavo trys dešimtys neįgalaus jaunimo, kasdieniniame gyvenime susiduriantys su patyčių problema.

„Dažniausiai tyčiojasi tie, kurie viduje yra labai silpni, o aplinkai nori parodyti, kad yra atvirkščiai. Svarbiausia, kiekvienu individualiu atveju surasti raktą, kad pakreipti situaciją atvirkštine vaga“, – sakė Lietuvos Muaythai sąjungos generalinis sekretorius Nerijus Lukšas.

Lietuvos Muaythai sąjunga, vienijanti daugiau nei dvidešimt šios sporto šakos klubų visoje Lietuvoje, pradėjo vykdyti ilgalaikį seminarų ir pagalbos ciklą „Muaythai prieš patyčias“. Taip šviesdami ir mokydami visuomenę, kurie susiduria su šia problema, apie Muaythai sporto šaką ir padėdami jiems sustiprėti fiziškai, dvasiškai ir psichologiškai.

Sporto Klubo „Titanas“ prezidentas Marius Misiūnas jau daugiau nei dešimtmetį draugauja ir padeda Kauno neįgaliojo jaunimo centrui, kiekvienais metais dalyvauja jų rengiamose sporto šventėse ir prisideda visokeriopa pagalba. Diskusijoje su neįgaliu jaunimu, Muaythai sporto šakos pradininkas Lietuvoje prisiminė tautosaką:

„Vienas iš svarbiausių momentų gyvenime, kas teikia stiprybės, yra vienybė. Paėmus vieną rykštelę galima ją perlaužti labai lengvai, tačiau sudėjus į krūvą penkias ir daugiau, tai tampa labia sunkus uždavinys“, – sakė Muaythai pradininkas Lietuvoje Marius Misiūnas.

Kauno neįgaliojo jaunimo centro Direktorius Algirdas Šimoliūnas džiaugėsi galimybe gyvai stebėti jau nuo seno žinomą, bet mūsų laikais užmirštą pavyzdį, kai stipresni padeda silpnesniems.

„Norėtųsi, kad šiuo pavyzdžiu užsikrėstų ir kitų sporto šakų atstovai“, – tikėjosi Algirdas Šimoliūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius