Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 01

Nacionalinė vaikų ledo ritulio lyga sudomino ir latvius

Trečiadienio vakarą Kaune atkeltomis rungtynėmis U–12 divizione tarp Kauno „Baltų ainių“ ir Rokiškio sporto centro komandų prasidėjo Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos (NVLRL) antrasis sezonas. Pirmąją sezono dvikovą rezultatu 13:3 (2:0, 7:2, 4:1) laimėjo kauniečiai.
Treniruotės akimirka
Treniruotės akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Vaikai Ledo ritulys

Šeštadienį, spalio 2 dieną, 12 valandą Vilniaus „Akropolio“ ledo arenoje įvyks oficialus lygos atidarymas, po kurio į kovą stos jauniausieji, U–10 diviziono ledo ritulininkai. Kaliningrado „Feniks“, Vilniaus „Eurocom“ ir „Elektromarkt“ bei Klaipėdos „Skato“ komandos tarpusavyje sužais po vienerias rungtynes.

Antrąjį sezoną pradėsianti NVLRL padidino dalyvaujančių komandų skaičių ir išplėtė geografiją. Lygoje 4 divizionuose kovos 27 komandos iš trijų valstybių – 6 ekipos iš Kaliningrado (Rusija), 2 ekipos iš Liepojos (Latvija) ir 19 Lietuvos komandų.

Kaliningrado ledo ritulio mokyklos dėl didžiulio atstumo negali dalyvauti Rusijos vaikų čempionatuose ir iškart sutiko žaisti Lietuvoje.

Dvi Liepojos „Metalurgs“ vaikų mokyklos komandos Lietuvą pasirinko dėl vis didėjančio susidomėjimo ledo rituliu Lietuvoje ir didesnio varžybų skaičiaus nei Latvijoje. Beje, Latvijos komandos laikomos pagrindinėmis pretendentėmis laimėti U–12 ir U–14 divizionus.

„Antrasis NVLRL sezonas bus gerokai įdomesnis ir atkaklesnis. Čempionate turėsime latvius, tačiau neabejoju, jog ir Lietuvos komandos gerokai patobulėjo ir sugebės kautis su kaimynais. Intriga didžiulė, juolab, kad nugalėtojų ir prizininkų laukia didžiulis prizinis fondas“,– didėjančiu ledo ritulio populiarumu džiaugėsi NVLRL vykdantysis direktorius Andrejus Korneičiukas.

Antrajam NVLRL sezonui sukauptas 360 tūkst. litų biudžetas. Priziniam ir komandų rėmimo fondui bus skirta 100 tūkst. litų. Lyga sugebėjo kelis kartus padidinti biudžetą po to, kai rėmėjams buvo pasiūlyta įsigyti komandų pavadinimus. Vaikų ledo ritulio mokyklas sutiko paremti visoje Lietuvoje žinomos įmonės.

Daugiau informacijos apie lygą ir jos komandas – oficialiame lygos internetiniame puslapyje nvrl.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius