Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 07 29

Naudingiausias Europos beisbolo čempionato B diviziono žaidėjas – nepramušamas lietuvių metikas Marius Balandis

Pergalę Europos beisbolo čempionato B diviziono varžybose šventė ne tik Lietuvos rinktinė. Asmeninį naudingiausio žaidėjo apdovanojimą gavo lietuvių rinktinės metikas 19-metis Marius Balandis.
Marius Balandis atsiėmė naudingiausio turnyro žaidėjo prizą
Marius Balandis atsiėmė naudingiausio turnyro žaidėjo prizą
Temos: 2 Lietuva Beisbolas

Geriausio atmušėjo prizą gavo Rusijos rinktinės žaidėjas Denisas Leonovas, o geriausio metiko – Nikolajus Lobanovas. Bet visus juos į vietą padėjo lietuvis, kuris visiškai uždarė ne tik baltarusius, bet ir vadovavo visam beisbolo paradui finale.

15min iškart po finalo pakalbėjo su naudingiausio žaidėjo prizą atsiėmusiu ir MLB komandų jau viliojamu M.Balandžiu.

– Mariau, papasakok, kokios šitos rungtynės buvo tau? Tau teko aštuoni su trečdaliu kėlinio ir daugiau nei šimtas metimų, bet praleidai tik vieną tašką.

– Kol dar buvo 0:0, tai šiek tiek jaudinausi. Bet taip būna visą laiką, automatiškai. Antrajame kėlinyje, kai buvo pilnos bazės, prisiminiau, ko išmokau Amerikoje – galvojau, kad viskas yra gerai, niekas čia nepasikeitė. Kiekvienas metimas yra iš naujo. Tavo darbas yra tiesiog mesti, pasitikėti savimi ir viskas bus taip, kaip reikia.

– O kaip jauteisi pačioje pabaigoje? Jautei nuovargį?

– Taip, šiek tiek. Šiandien ryte nesijaučiau visai šviežas, nes normaliai gaunu maždaug savaitę poilsio ir šviežias mėtau vieną dieną. Dabar reikėjo atsistatyti greičiau ir nuovargis šiek tiek jautėsi, bet tiesiog žinojau koks mano darbas ir bandžiau kuo ilgiau užtempti.

– Ką tau reiškia šis naudingiausio žaidėjo prizas? Tu esi jaunas žaidėjas, jaunas metikas, o tai buvo visai rimto lygio turnyras su neblogais atmušėjais.

– Man tas apdovanojimas, aišku, smagu, bet svarbiausia, kad laimėjom varžybas ir galėsim patekti į A divizioną. Galbūt dabar galėsime pagerinti situaciją Lietuvoje su beisbolu.

Marius Balandis
Marius Balandis

– Kalbėjau su „Boston Red Sox“ skautu, kuris gyrė tave. Tu pats dabar studijuosi ir žaisi Vakarų Ajovos koledže, ar po jo turi tikslą patekti į Major League Baseball (MLB)?

– Taip, mano tikslas yra pasiruošti, kad patekčiau į draftus. Dabar aš turiu metus tobulėti koledže, kuris yra ketvirtas pagal pajėgumą beisbole Amerikoje. Mano darbas yra pasiruošti pavasariui, vasarai, o tada daug šansų, kad būsiu pašauktas draftuose. Šią vasarą jau kalbėjau gal su 24 komandomis.

– Yra komanda, kuri labiausiai domisi arba tu pats labai norėtum atsidurti būtent joje?

-Turbūt labiausiai nori patekti į tą komandą, kuri tavo mėgstamiausia. Mano atveju, tai „Los Angeles Dodgers“. Bet dabar domisi daug komandų.

– Koks turėtų būti kitas žingsnis Lietuvos beisbolui? Ar šis čempionų titulas kažką gali pakeisti?

– Tikslas vienintelis – gauti kažkur beisbolo aikštę, kad bent jau kitiems metams turėtume kur ruoštis, nes A divizione jau nelaimėsim, laukdami varžovų dovanų. Ten susirenka galingiausios komandos, tai yra Europos elitas ir dabar mums reikia treniruotis. Jei turėsime vietą, kur treniruotis, tai bus dar geresni rezultatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius