Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 02

Naujas „Bekelės vilkų“ žygis: kviečia per dvejus metus keturračiais išmaišyti visą Lietuvos pasienį

Vienas aktyviausių keturratininkų klubų šalyje „Bekelės vilkai“ su jo vadovu Remigijumi Gančieriumi priešakyje organizuoja naują žygių seriją „Lietuvos pasienis keturračiu“. Per dvejus metus atskirų renginių metu keturratininkai bus kviečiami visą Lietuvą apvažiuoti jos perimetru – palei pasienį.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Organizatorių nuotr.

„Bekelės vilkai“ ir klubo vadovas Remigijus Gančierius tvirtina, kad tiek jo, tiek paties klubo misija pirmiausia yra propaguoti atsakingą ir kultūringą važinėjimą keturračiais. Šio organizatoriaus renginiuose ne vieta tiems, kurie nori tiesiog pasiautėti miškuose ar kitose vietose.

Per eilę metų „Bekelės vilkai“ surengė daugybę teminių kelionių keturračiais. Vienas iš ciklų buvo skirtas apžiūrėti per visą šalį išsidėsčiusius senuosius vėjo malūnus, kitas – kabančius tiltus, dar vienas – išskirtiniausius šalies medžius bei kitas vietas. Visa tai dalyviams pateikiama per saugaus ir atsakingo keturračio vairavimo prizmę. Be šių kelionių turų „Bekelės vilkai“ kasmet rengia ir įvairias socialines akcijas – su vaikais kala inkilus paukščiams, organizuoja pasivažinėjimus neįgaliesiems.

Dabar „Bekelės vilkų“ vadovas Remigijus Gančierius keturratininkus kviečia į naują žygių seriją, kurios įgyvendinimui numatytas net dviejų metų ciklas. Keturratininkai etapais važiuos pasienio ruožu. Renginio tikslas – per dvejus metus apvažiuoti visą Lietuvą perimetru.

„Kai prieš tai darėme turus įdomiausių Lietuvos medžių apžiūrėjimui, tai tuomet juokėmės, kad keturratininkai taps botanikais. Dabar galima sakyti, kad keturratininkai taps pasieniečiais ir vykdys pasienio kontrolę. O jei rimtai, tai ši idėja yra apvažiuoti visą Lietuvos perimetrą pasieniu, žemėlapio kontūrais.

Renginys vyks atskirais etapais. Aišku, būtų galima sėsti ant keturračių ir viską apvažiuoti per savaitę ar kiek daugiau, tačiau dažniausiai tokius ilgus išvažiavimus dalyviams sunku derinti su darbu ir gyvenimu. Dėl šios priežasties šį renginį skirstysime į etapus.

Bus startuojama iš vienos ar kitos vietos, kokio nors miesto ar miestelio, tuomet važiuojama kažkiek kilometrų pasieniu ir grįžtama atgal. Kitą sykį jau startas bus iš kitos vietos ir vėlgi tokiu pačiu principu. Taip per dvejus metus apvažiuosime visą Lietuvą pasieniu. Tikiu, kad bus tokių dalyvių, kurie nepraleis nė vieno turo ir galės didžiuotis apvažiavę visą Lietuvą.

Galbūt bus tokių, kurie norės ar galės važiuoti vieną ar kitą etapą, o iš viso planuojame apie 12-13 etapų. Neisime eilės tvarka per regionus – etapų vietas dėliosime pagal aplinkybes. Kai bus žiema, sniegas, nevažiuosime ten, kur daugiau ūkininkų laukų, tarkime Pakruojyje, Joniškyje. Adaptuosime maršrutus pagal oro sąlygas ir regionus.

Tačiau etapai tai nebus tiesiog eilinis pravažiavimas pasieniu. Lietuva turi daug įdomių objektų ir lankytinų, kartais net užmirštų ir labai įdomių vietų, kurias pasiekti automobiliu būtų sudėtinga. Keturratis yra labai universali transporto priemonė, tad dalyviai pamatys tikrai daug gražių vietų.

Labai džiugu, kad į mūsų renginius atvyksta sąmoningi keturratininkai, norintys pamatyti, pažinti, o ne niokoti gamtą. Dauguma nuolatinių turų dalyvių jau žino mūsų taisykles, nuostatas, moka naudotis navigacine įranga, todėl džiugu, kad ta bendruomenė tampa vis labiau socialiai atsakinga“, – pasakojo Remigijus Gančierius, pridūręs, kad kone kiekvieno keturratininko svajonė yra apvažiuoti gimtą šalį.

Remigijus Gančierius skaičiuoja, kad visų etapų metu dalyviai iš viso nuvažiuos apie 4000-5000 kilometrų. Vieno etapo ilgis sieks nuo dviejų iki trijų šimtų kilometrų nuo starto iki pat finišo ir dalis šių kilometrų drieksis būtent pasieniu.

Pirmasis „Lietuvos pasienis keturračiu“ etapas numatytas jau spalio 14-ą dieną Švenčionėliuose.

Daugiau informacijos apie šį renginių ciklą ir atskirus jo etapus bus galima rasti „Bekelės vilkų“ „Facebook“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius