Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 06

Nauji metai, naujos žvaigždės – šie talentai turėtų nustebinti 2019-aisiais

Naujienų agentūra AP apžvelgė įvairių sporto šakų pasaulio atletus, į kuriuos verta atkreipti dėmesį ateinančiais metais. Tarp jų yra ir krepšinio talentas, kuriam prognozuojama NBA žvaigždės ateitis.
Ateina nauji sporto talentai.
Ateina nauji sporto talentai. / „Scanpix“ nuotr.

2019 metais nenuleiskite akių nuo Djuko universiteto puolėjo Ziono Williamsono.

Galingais dėjimais krepšio lanką drebinantis Z.Williamsonas įspūdingai įsiveržė į JAV studentų krepšinio lygą (NCAA), nors jam tik 18 metų.

201 cm ūgio puolėjas renka po 19,9 taško ir atkovoja po 9,4 kamuolio Duke'o universiteto komandoje, kurioje yra rungtyniavęs Martynas Pocius ir kurią 39-uosius metus (!) treniruoja legendinis Mike'as Krzyzewski.

Z.Williamsonas turėtų vesti Djuko studentus per NCAA atkrintamąsias varžybas, o vasarą veikiausiai taps pirmuoju NBA naujokų biržos šaukimu.

Jis jau yra NBA komandų svajonėse.

Amerikietis atletiškumu primena vieną įspūdingiausių NBA visų laikų skrajūnų Vince'ą Carterį, bet Z.Williamsonas sugeba dar daugiau.

Jo kamuolio valdymas ir įgūdžiai perduoti kamuolį yra geresni nei tipinių NBA atletų, o greitis ir jėga aikštėje perša palyginimą su LeBronu Jamesu, nors pačiam krepšininkui didžiausią įspūdį yra palikęs Michaelas Jordanas.

„Scanpix“ nuotr./Zionas Williamsonas.
„Scanpix“ nuotr./Zionas Williamsonas.

Kitose sporto šakose taip pat yra jaunų atletų, kurie turėtų atsiskleisti per šiuos metus.

Vienas tokių yra ledo ritulininkas Jackas Hughesas, kuris turėtų būti pašauktas pirmuoju per NHL naujokų biržą. 17-metis puolėjas šiuo metu atstovauja JAV jaunimo rinktinei per ledo ritulio pirmenybes Vankuveryje. Jo vyresnysis brolis Quinas buvo pašauktas septintuoju per NHL naujokų biržą pernai.

„Scanpix“ nuotr./Nauji sporto talentai ateina – Jackas Hughesas.
„Scanpix“ nuotr./Nauji sporto talentai ateina – Jackas Hughesas.

Futbole verta stebėti Frenkie de Jongą. Nyderlandų rinktinei atstovaujantis 21 metų saugas žaidžia Amsterdamo „Ajax“, bet jau yra sukirtęs rankomis su „Barcelona“.

„Scanpix“ nuotr./Nauji sporto talentai ateina – Frenkie de Jongas.
„Scanpix“ nuotr./Nauji sporto talentai ateina – Frenkie de Jongas.

Moterų krepšinyje vis ryškiau šviečia Teaira McCowan. Amerikietė padėjo Misisipės universiteto komandai dusyk pasiekti NCCA finalus, o ateinančią vasarą ji turėtų būti pakviesta WNBA naujokių biržoje pirmuoju šaukimu.

„Scanpix“ nuotr./Nauji sporto talentai ateina – Teaira McCowan (dešinėje).
„Scanpix“ nuotr./Nauji sporto talentai ateina – Teaira McCowan (dešinėje).

JAV plaukikas Michaelas Andrew laimėjo titulą JAV plaukimo federacijos renginyje „Golden Googles“, metų proveržio kategorijoje.

Savo tėvo kiek netradicine programa treniruojamas atletas greitai plaukia įvairiais būdais ir jau 2016 metais laimėjo auksą pasaulio pirmenybėse 25 metrų baseine 100 m kompleksiniu būdu rungtyje. M.Andrew gali nustebinti per pasaulio plaukimo čempionatą, kuris vasaros pabaigoje vyks Pietų Korėjoje.

„Scanpix“ nuotr./Michaelas Andrew
„Scanpix“ nuotr./Michaelas Andrew

Šuolininkė į aukštį Vashti Cunningham vėl bus stipri varžovė Airinei Palšytei ir kitoms aukščio skrajūnėms. Buvusio amerikietiškojo futbolo profesionalo Randallo Cunninghamo dukra dar 2016 metais laimėjo uždarų patalpų lengvosios atletikos pasaulio pirmenybių šuolių į aukštį auksą, peršokusi 196 cm, nors tuo metu jai buvo tik 18 metų. Dabar 20-ies metų amerikietė bus viena favoričių per lengvosios atletikos pasaulio pirmenybes Dohoje.

„Scanpix“ nuotr./Nauji sporto talentai ateina - Vashti Cunningham.
„Scanpix“ nuotr./Nauji sporto talentai ateina - Vashti Cunningham.

Mišrių kovos menų (MMA) kovotoja Mackenzie Dern rezultatai UFC ringe yra 7 pergalės ir 0 pralaimėjimų. 25 metų amerikietė, vaikystėje lankiusi graplingą Arizonoje ir tėvo gimtinėje Brazilijoje, profesionaliame ringe yra tik trejus metus, tad jai dar viskas prieš akis.

„Scanpix“ nuotr./Nauji sporto talentai ateina – Mackenzie Dern.
„Scanpix“ nuotr./Nauji sporto talentai ateina – Mackenzie Dern.

Lenktynininkė Hailie Deegan yra pirmoji moteris, laimėjusi „NASCAR K&N West Series“ lenktynes rugsėjį. Amerikietei, kurios tėvas buvo motokroso žvaigždė, tėra 17 metų.

Tobby Milleris seka savo mokytojo – snieglenčių sporto žvaigždės Sjauno White'o pėdomis. 18-metis iš Kalifornijos bus vienas pretendentų į apdovanojimus per kitą mėnesį Jutoje vyksiančio laisvojo slidinėjimo ir snieglenčių sporto pasaulio čempionatą.

Boksininkas Shakuras Stevensonas būdamas 18-os metų laimėjo olimpinį sidabrą Rio de Žaneire. Reperio Tupaco Shakuro garbei vardą gavęs amerikietis nuo 2017 metų kovoja profesionalų ringe, o jame rezultatai neleidžia abejoti jo potencialu – 9 pergalės ir 0 pralaimėjimų.

Luka Dončičius – kaip gi be jo? 2017 metais su Slovėnijos rinktine jis laimėjo Europos čempionų auksą, 2018 metais su Madrido „Real“ – Eurolygos čempionų titulą, o dabar nuostabiai žaidžia NBA. Per pirmą sezoną „Dallas Mavericks“ gretose 19-metis 201 cm ūgio slovėnas renka po 19,5 taško, atlieka po 5 rezultatyvaus perdavimo – tai dar viena ne tik krepšinio, bet ir viso sporto jaunoji žvaigždė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius