Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 21

Naujoji Romos merė nusprendė, kad miestas nesivaržys dėl 2024 metų olimpinių žaidynių

Naujoji Romos merė Virginia Raggi nusprendė, kad miestas nebekandidatuos surengti 2024 metų vasaros olimpinių žaidynių. Iš šešių buvusių kandidatų surengti šias žaidynes liko tik trys – Los Andželas, Paryžius ir Budapeštas.
Virginia Raggi
Virginia Raggi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį naujoji miesto vadovė paskelbė, kad miestas pasitraukia iš kovos. Ją palaiko ir judėjimas „5-Star Movement“. Priežastis – ir taip prasiskolinęs miestas negali rizikuoti per žaidynes dar labiau įklimpti į skolas.

Nauja miesto vadove V.Raggi išrinkta tik birželį, kai jau buvo suformuotas kandidatūros komitetas, kurį palaikė Italijos premjeras Matteo Renzi. Italijos olimpinio komiteto prezidentas Giovanni Malago teigė, kad be miesto palaikymo nėra prasmės kandidatuoti į olimpiadą.

Kiek anksčiau iš kovos dėl 2024 metų žaidynių pasitraukė Hamburgas ir Bostonas. Pastarasis išsigando finansinių įsipareigojimų, o Hamburge buvo surengtas referendumas ir miesto žmonės nepalaikė olimpinių žaidynių idėjos.

Kandidatuodama į mero kėdę V.Raggi teigė, kad miestas turi kitų prioritetų, tačiau griežtai prieš olimpines žaidynes nepasisakė.

Romiečiai baiminasi ne tik dėl išlaidų, bet ir dėl pakankamai aukšto korupcijos lygio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius