-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 04

Naujų pergalių link HC „Balticą“ ves treneris iš Latvijos Aigaras Ciprusas

Naujuosius metus ledo ritulio klubas „Baltica“ pradėjo su nauju vyriausiuoju treneriu. Prie komandos vairo stojo specialistas iš Latvijos Aigaras Ciprusas. Žaidėjai šiandien jau turėjo progą susipažinti su strategu, kuris dalyvavo pirmojoje treniruotėje Elektrėnuose.
Aigaras Ciprusas
Aigaras Ciprusas

A.Ciprusas su Lietuvos ledo rituliu susipažino dar 1992 metais, kuomet žaisdamas Latvijos vyrų ledo ritulio rinktinės sudėtyje, pelnė pirmąjį savo įvartį į Lietuvos rinktinės vartus.

Aigaras Ciprusas (gimęs 1972) praeityje buvo gana žymus latvių puolėjas. Per visą savo žaidėjo karjerą, A.Ciprusas žaidė žymiausiose Europos lygose ir čempionatuose. Suomijoje žaidė „Lukko“, „Pelikans“ ir „Jokerit“ komandose. Taip pat žaidė  Danijos bei Italijos lygose. Rusijos čempionate A.Ciprusas žaidė Maskvos „Spartak“ ekipoje, o KHL lygoje atstovavo Rygos „Dinamo“ ekipą, kurioje ir baigė žaidėjo karjerą.

Atstovaudamas nacionalinę Latvijos rinktinę Aigaras dalyvaudavo Pasaulio čempionatuose, taip pat – dvejose olimpiadose (2001 m. Solt Leik Sityje ir 2006 m. Turine).

Trenerio kelią A.Ciprusas pradėjo 2009 metais. Tą sezoną jis tapo Baltarusijos pirmenybėse rungtyniaujančios „Dinamo-Juniors“ ekipos vadybininku. 2010 m. tapo komandos HC „Ryga“ trenerio asistentu. 2010-2011 m. buvo Latvijos jaunimo ledo ritulio rinktinės vyriausiojo trenerio asistentu bei sugrąžino Latvijos komandą į stipriausiųjų gretas. 2011-2012 m. sezone A.Ciprusas tapo vyriausiuoju „Juniors“ ekipos treneriu (MHL lyga). Tuo pačiu metu jis buvo ir Latvijos jaunimo rinktinės (U18) trenerio asistentu, o vėliau užėmė kitos jaunimo rinktinės (U20) vyriausiojo trenerio postą. Šiame sezone Aigaras Ciprusas dirba Latvijos rinktinės vyriausiojo trenerio asistentu.

Penktadienį Elektrėnų dangus pasitiko naująjį trenerį su lietumi, „Balticos“ žaidėjai – su viltimi, kad jis atneš naujos gyvybės komandai ir ši džiugins sirgalius naujomis pergalėmis. Sakoma, kad lietus svarbių renginių metu atnešą sėkmę. Šiuo prietaru tiki ir naujasis strategas.

Netrukus po atvykimo į Elektrėnus, Aigaras Cyprusas atsakė į kelis klausimus:

– Ar ilgai svarstėte pasiūlymą dirbti „Balticoje“?

– Neslėpsiu, pasiūlymas buvo malonus. Baigęs praeitą sezoną „Juniors“ klube, ieškojau kur dirbti toliau. Kolkas, dirbdamas treneriu, dar nesu pasiekęs tokių aukštumų, kad rinkčiausi iš daugybės darbo pasiūlymų, tad teko padaryti nedidelę pertrauką. Įsibėgėjus sezonui rasti darbo vietą nelengva, tad iki šiol koncentravausi ties darbu nacionalinėje Latvijos rinktinėje. Pasiūlymas dirbti „Balticoje“ man malonus iššūkis ir galimybė save realizuoti.

– Kokius tikslus sau kelsite naujajame darbe?

– Žinoma, laimėti kiekvienas rungtynes. Šiuo metu situacija turnyrinėje lentelėje tokia, kad dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas vyksta atkakli kova. Liko vos 12 susitikimų, kurių kiekvienas bus labai svarbus. Todėl pagrindiniu tikslu lieka patekimas į atkrintamąsias rungtynes, o ten jau pasitelkus visas jėgas, nukeliauti kaip įmanoma toliau.

– Taip jau susiklostė, kad pirmąsias savo rungtynes Jūs, kaip „Balticos“ treneris žaisite prieš „Juniors“ ekipą, kurią treniravote praėjusiame sezone...

– (šypsosi) žinote, papildomos motyvacijos dėlto nėra. Žinoma, kaip treneris aš privalau įrodyti, kad naujoji mano komanda geresnė už varžovą, todėl intriga išlieka. Tačiau mes („Baltica“) nusiteikę pergalei kiekvienose rungtynėse, tad sentimentams vietos čia nėra.

– Aigaro Cipruso ledo ritulys, koks jis?

– Visų pirma, aktyvus. Saugiai žaisti gynyboje, aikštės viduryje spausti varžovą, kad šis negalėtų net galvos pakelti. Šioje vietoje daug dėmesio skirsime taktikai. Puolime lauksiu iš žaidėjų improvizacijų. Žinoma, yra standartinių derinių, kuriuos reikia išmokti, tačiau kitose situacijose norėčiau, kad žaidėjai patys priimtų sprendimus. Jauniems žaidėjams tai labai svarbu, nes tada jie mokosi iš savo klaidų ir tobulėja.


Artimiausias rungtynes HC „Baltica“ žais sausio 7-8 dienomis prieš Rygos „Juniors“ ekipą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius