Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ne Š.Stepukonis, bet bėdų pridarė daug: iš klubo pasisavino 22 mln. dolerių

Jungtinėse Amerikos Valstijose Amitas Patelis nuteistas 6,5 metų kalėjimo. Jis kaltinamas iš amerikietiško futbolo klubo „Jacksonville Jaguars“ pasisavinęs 22 mln. dolerių (20,1 mln. eurų). Dabar atskleista kaip jis veikė, ir paties bei klubo reakcijos į nusikaltimus.
„Jacksonville Jaguars“ klubas patyrė didelių nuostolių.
„Jacksonville Jaguars“ klubas patyrė didelių nuostolių. / Vida Press nuotr.

Lietuvoje pastaruoju metu plačiai aptarinėjama Šarūno Stepukonio istorija, kurioje buvęs „BaltCap“ fondo partneris kaltinamas dešimčių milijonų eurų pasisavinimu. Lošimuose didelių sumų praradimu įtariamas vyras šiuo metu yra suimtas pagal Vilniaus apylinkės teismo sprendimą.

JAV amerikietiško futbolo klube „Jacksonville Jaguars“ dirbęs Amitas Patelis kaltinamas dėl panašių nuodėmių.

Pripažino aistrą lošimams

Tarp 2019 ir 2023 metų A.Patelis dirbo Džeksonvilio komandos finansų departamente.

Per tą laikotarpį jis pasisavino apie 22 mln. dolerių.

Tarp dalykų, kuriems išleisti pinigai, yra A.Patelio kelionių pirkimai sau ir draugams, apartamentų įsigijimas, automobilis „Tesla“ bei visureigis „Nissan“, bilietai į įvairius renginius, o taip pat ir laikrodis, kurio vertė artima 100 tūkst. dolerių.

Antradienį 31 metų amerikietis buvo nuteistas 6,5 metų kalėjimo pagal Floridos teismo sprendimą. Iš jo reikalaujama gražinti 21,1 mln. dolerių.

„Aš stoviu čia sugėdintas ir nusivylęs dėl savo veiksmų. Negaliu išsireikšti pakankamai, kaip apgailestauju ir atsiprašau kiekvieno, kuris nukentėjo dėl mano veiksmų“, – ESPN citavo A.Patelį.

Amerikietis taip pat tvirtino teismui, kad jau beveik metus atlieka reabilitacija, radęs pagalbą dėl priklausomybės lošimams – būtent jiems buvo išleista didžioji pinigų suma.

Kaip jam tai pavyko?

Prokurorai nustatė, kad A.Patelis per ketverius metus pavogė milijonus naudodamasis komandos virtualia kreditinės kortelės sistema.

Kaip klubas teigė CNN, jis dirbo „Jaguars“ klubo finansų planavimo ir analizės skyriuje.

Teismo išrašuose pažymima, kad A.Patelis buvo vienintelis administratorius virtualioje kredito kortelių sistemoje, kuri veikia panašiai kaip tradicinių kortelių sistema tik be pačios kortelės.

A.Patelio advokatas, anksčiau neigęs šiuos kaltinimus ir sakęs, jog A.Patelis už savo laisvabūdišką gyvenimo būdą mokėjo teisėtai, dabar pažymėjo, kad klientas „labai gailisi“ ir kenčia nuo „rimtos priklausomybės dėl azartinių lošimų“, dėl kurių yra gydomas profesionalų.

Megha Parekh, „Jaguars“ atstovė, taip išreiškė klubo poziciją:

„Mes suteikėme jam svajonių darbą, mes juo pasitikėjome. Jis mus nuvylė. Nejaučiame džiaugsmo dėl jo bausmės. Išnyko pasitikėjimas, Amitas sudaužė mūsų širdis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius