-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 03 30

Neišvengiamas sprendimas: Lietuvos rankinio čempionatas – baigtas

Kovo 13 d. Lietuvos rankinio lygos valdyba sustabdė sezoną dėl plintančios koronaviruso infekcijos. Tuo metu buvo nuspręsta susitikti kovo 30 dieną ir spręsti dėl tolesnių galimų veiksmų.
„Dragūnas“ – „Šviesa“
„Dragūnas“ – „Šviesa“ / RK Dragūnas nuotr.

Per šį laiką Lietuvoje buvo paskelbtas ir pratęstas karantinas, vis dar draudžiami visi sporto, kultūriniai ir kiti masiniai renginiai, didesni žmonių susibūrimai. Lietuvoje per minėtą laikotarpį koronavirusu užsikrėtusiųjų padaugėjo nuo 6 iki beveik 500, sportininkai buvo priversti treniruotis individualiai, nes rinktis į komandines treniruotes nebegali.

Įvertinus visas aplinkybes sezono nutraukimo buvo galima tikėtis. Tačiau didžiausias iškilęs rūpestis buvo dėl prizinių vietų paskelbimo.

Reguliariojo sezono lyderio poziciją užsitikrino Klaipėdos „Dragūnas“, antroje pozicijoje įsitvirtino Vilniaus VHC „Šviesa“.

Tačiau dėl nuo trečiosios iki šeštosios pozicijų esančių komandų kilo daugiausia neaiškumų. Šiuo atveju vietas skelbti būtų neteisinga kai kurių komandų atžvilgiu, nes ne visos komandos sužaidė vienodą rungtynių skaičių ir galutinė reguliariojo sezono rikiuotė galėjo būti kitokia.

Pirmadienį po daugiau nei 2 valandas trukusių diskusijų buvo priimtas Lietuvos rankinio lygos valdybos sprendimas.

„Valdyba nusprendė, kad čempionatas – baigtas. Tačiau, remiantis teisingumo principu, čempionai ir užimtos vietos nėra skelbiami“, – po pasitarimo teigė Lietuvos rankinio lygos direktorius Edmundas Toliušis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius