-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 20

Nenugalimas duetas – Rūta Paškauskienė Europos čempionate užsitikrino medalį

Geriausia visų laikų Lietuvos stalo tenisininkė papildė savo trofėjų kolekcija dar vienu svarbiu medaliu. Europos čempionato mišrių dvejetų varžybose Ispanijoje 41 metų lietuvė poroje su metais vyresniu serbu Aleksandru Karakaševičiumi pateko į pusfinalį, o tai garantuoja vietą ant prizininkų pakylos.
Rūta Paškauskienė ir Aleksandras Karakaševičius užsitikrino medalius Europos pirmenybėse.
Rūta Paškauskienė ir Aleksandras Karakaševičius užsitikrino medalius Europos pirmenybėse. / Richardo Kalocsai/ittf.com nuotr.

Ketvirtfinalio mače ketvirtadienį Alikantėje R.Paškauskienė ir A.Karakaševičius laimėjo permainingą ir įtemptą penkių setų trilerį prieš varžovus iš Ispanijos Galią Dvorak ir Alvaro Roblesą.

Po pergalės 3:2 (11:9, 11:9, 11:13, 10:12, 11:4) lietuvės ir serbo duetas pateko į pusfinalį ir užsitikrino medalius – Europos pirmenybėse mačai dėl trečios vietos nėra žaidžiami.

„Ši pergalė padovanojo begalę emocijų – esame euforijos būsenoje, – sakė Lietuvos stalo teniso asociacijos generalinė sekretorė Justė Mažeikienė. – Labai tikėjome šia pora.“

Tituluota pora penktadienį kovos pusfinalyje ir galės padidinti savo titulų kraitį, nors likus parai iki čempionato atrodė, kad tam nebus galimybių.

Nuo 2016 metų stalo teniso mišrių porų varžybos tapo olimpine rungtimi, kurioje šios sporto šakos Europoje vadovai rekomenduoja žaisti tos pačios tautybės žaidėjams.

Todėl ir serbai iš pradžių buvo atsakę Lietuvos stalo teniso federacijai, kad ilgametis R.Paškauskienės partneris šįsyk žais su savo tautiete.

R.Paškauskienė planavo praleisti mišrių dvejetų turnyrą, bet paskutinę registracijai skirtą dieną ji gavo žinutę iš A.Karakaševičiaus, kad šis vis dėlto norėtų žaisti drauge, jei tik lietuvė sutiktų.

Nors buvo likusios kelios valandos, Lietuvos stalo teniso asociacija spėjo įregistruoti patyrusių žaidėjų porą, kurie kartu yra laimėję ne vieną Europos čempionų titulą.

Kiek anksčiau ketvirtadienį aštuntfinalyje lietuvės ir serbo duetas 3-0 (12:10, 11:5, 11:5) įveikė Rusijos stalo tenisininkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius