Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 19 /12:51

Netektis sporte: staiga mirė ilgametis golbolo rinktinės kapitonas Marius Zibolis

Mirė Lietuvos golbolo rinktinės ilgametis kapitonas Marius Zibolis, jam buvo 48-eri.
Marius Zibolis
Marius Zibolis

„Aklųjų sporto bendruomenė neteko ilgamečio sportininko Mariaus Zibolio, nusipelniusio Lietuvos golbolo rinktinės kapitono. Lietuvai atstovavo paralimpinėse žaidynėse, pasaulio, Europos čempionatuose. Reiškiame didelę užuojautą artimiesiems. Kapitonas amžinai“, – feisbuke rašė Lietuvos aklųjų sporto federacija.

Golbolo teisėja ir žurnalistė Vilma Venckutonytė socialiniame tinkle pranešė, kad mirties dieną M.Zibolis dalyvavo treniruotėje, „persirengimo kambaryje juokavo su komandos nariais, o vakare pasijuto blogai“.

„Mariau, kaip gera būdavo tave apkabinti, dalintis su tavim saldumynais, šnekėtis apie gyvenimą, (ne)girdėti tavo komentarus aikštelėje apie teisėjų darbą.

Tu man visad atrodei kaip Sabonis – kai imdavau interviu, toks mažakalbis, tarsi negebantis savo sportinės veiklos apibūdinti žodžiais, užtat aikštelėje iš po tavo staigiai mesto kamuolio eidavo žiežirbos. Ne žodžiais, o darbais yreisi pirmyn. Ne veltui iš užsieniečių gavai pravardę Super Mario!“ – rašė V.Venckutonytė.

Paskutinį V.Zibolio interviu galite skaityti ČIA.

Marius Zibolis golbolą žaisti pradėjo būdamas 13-kos. Lietuvos golbolo rinktinėje jis debiutavo 1990 metais. Ilgametis Lietuvos golbolo rinktinės kapitonas dar ankstyvoje paauglystėje, neapdairiai elgdamasis su peiliu, taip susižeidė akį, kad tapo neregys.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Marius Zibolis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Marius Zibolis

Lietuvai sportininkas atstovavo 4 paralimpinėse žaidynėse, 5 pasaulio čempionatuose ir 10 Europos čempionatų. Tiek pasaulio, tiek Europos čempionu jis tapo ne kartą, paralimpinėse žaidynėse keliskart pasidabino bronza.

„Tuos trofėjus išties sunku suskaičiuoti, bet buvo tokių pergalių, kurių niekada nepamiršiu. Man labai svarbus Sidnėjuje iškovotas pirmas paralimpinis medalis. Iškart po finalo rungtynių buvo liūdna, nes jas pralaimėjome, bet paskui susimąsčiau, koks vis dėlto reikšmingas buvo visas mūsų pasirodymas žaidynėse.

Labai vertinu ir pergales, kurias pavyko iškovoti po įtemptos kovos. Tarkime, 2013 m. Europos čempionato finalą su ispanais laimėjome tik po baudinių serijos – ir per pagrindinį rungtynių laiką, ir per pratęsimą nė vienai komandai nepavyko įrodyti pranašumo“, – interviu parateam.lt 2022-ųjų lapkritį sakė M.Zibolis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius