-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 12

Netikėtas sprendimas: Paryžiaus olimpinių žaidynių dalyviai varžysis kitoje pasaulio pusėje

Po penkerių metų, 2024-aisiais, vasaros olimpinės žaidynės vyks Paryžiuje. Vis dėlto kai kurie jų dalyviai asmenukės prie Eifelio bokšto pasidaryti negalės – jie greičiausiai varžysis gerokai nuo Prancūzijos sostinės nutolusioje teritorijoje.
Banglenčių sportas
Banglenčių sportas / „Scanpix“ nuotr.

Pranešama, kad žaidynių organizatoriai pateikė paraišką banglenčių sporto varžybas surengti Taityje – didžiausioje Ramiojo vandenyno Prancūzijos Polinezijos saloje.

Šį pasirinkimą dar turi patvirtinti Tarptautinis olimpinis komitetas, bet praktiškai neabejojama, jog organizatorių pasiūlymas nebus atmestas.

Taitis nukonkuravo Pietų Prancūzijos ir Bretanės regionų paplūdimius.

„Tai – itin malonus siurprizas ir mūsų istorijos įvertinimas. Tokiu būdu bus įvertinta Polinezija, kurioje ir pradėta užsiimti banglenčių sportu“, – kalbėjo Taičio banglenčių sporto federacijos prezidentas Lionelis Teihotu.

Būtent Taityje rengiamos pasaulio banglenčių sporto lygos varžybos. Ši sala pasižymi vienomis aukščiausių bangų visame pasaulyje.

Banglenčių sportas į olimpinių žaidynių programą buvo pridėtas tik prieš kelerius metus, o pirmą kartą šį sportą žaidynėse bus galima išvysti ateinančią vasarą Tokijuje.

Įdomu tai, kad Taičio ir Paryžiaus laiko juostos skiriasi net 10 valandų, o tam, kad nuskristum iš vieno taško į kitą (juos skiria beveik 16 tūkst. kilometrų), prireiktų maždaug 22 valandų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius