Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2008 11 19

Nokautas golfo kamuoliuku įvertintas 8 milijonais

Kompiuterių ekspertas Alanas Dickinsas kreipėsi į Honkongo teismą su 65 milijonų Honkongo dolerių (8 milijonai JAV dolerių) ieškiniu. Jis reikalauja kompensacijos už darbingumo praradimą po to, kai jam į galvą pataikė golfo kamuoliukas.
Golfas – pavojinga sporto šaka?
Golfas – pavojinga sporto šaka?

Incidentas įvyko 2006 metais. 40-metis ieškovas savo pareiškime teigia, kad nelaimės kaltininkas yra Hempfrey Len Quon-Wai, kompanijos „Solomon Systech“ vykdomasis direktorius. Jis smūgiavo kamuoliuką tuo metu, kai A.Dikensas ėjo netoli smūgio vietos ir kamuoliukas pataikė jam į galvą.

Agentūra DPA praneša, kad teisme A.Dikenso advokatas pareiškė, jog jo klientas po smūgio golfo kamuoliuku pastoviai girdi zvimbimą ausyse ir niekada negalės dirbti.

Teismas pavedė Profesionalių golfo žaidėjų asociacijai ištirti incidento aplinkybes ir pateikti išvadas kitų metų sausio 9 dieną.

1999 metais Honkongo teismas jau nagrinėjo panašią bylą. Tuomet, moteris, padavinėjusi kamuoliukus varžybų metu, prisiteisė 89 tūkstančius Honkongo dolerių (11 000 JAV) už tai, kad kamuoliukas pataikė jai į burną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius