-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 22

„NY Times“: olimpines žaidynes supanti nežinomybė didėja omikron akivaizdoje

Iki žiemos olimpinių žaidynių yra likusios vos kelios savaitės, bet bilietai į renginius dar nėra pardavinėjami. Oro linijos keičia tvarkaraščius, o tai kelia nerimą keliaujantiems. Dabar ir koronaviruso atvejų šuoliai šalyse aplink Kiniją – net ir joje, kur kartas nuo karto randama omikron atmaina – kuria neaiškumo nuotaikas aplink olimpines žaidynes Pekine.
Kinija ruošiasi žiemos olimpinėms žaidynėms
Kinija ruošiasi žiemos olimpinėms žaidynėms / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dar prieš savaitę daugiau nei 20 milijonų žmonių buvo įkalinti namuose Kinijoje. Ypač daug nerimo kėlė COVID-19 atvejai Tiandzine – uoste, nutolusiame apie 100 kilometrų nuo Pekino. Šis miestas dažnai buvo vadinamas grioviu, saugančiu šalies sostinę.

Kol kas specialistai dar nenustatė protrūkio Tiandzine priežasties, tačiau ten buvo užsikrėtę 137 žmonės, bent dviem jų nustatyta omikron atmaina. Vienas vietinis sveikatos apsaugos specialistas tikina, jog virusas mieste plisti galėjo kurį laiką. Nustačius protrūkį, valdžia užsakė dar vieną 14 milijonų žmonių testavimo etapą.

Atvejų šuolis prieš sportininkų, žurnalistų ir kitų darbuotojų atvykimą sunkina iššūkį žaidynių organizatoriams, kurie yra numatę „nulis COVID“ standartus. Kinija yra viena iš kelių šalių pasaulyje, kuri bando eliminuoti virusą visiškai, nepaisant tam reikiamų itin griežtų suvaržymų ekonomikoje ir žmonių gyvenimuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius