-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 06

Nyderlandų homoseksualai prašo leisti „Ajax“ ir „AZ Alkmaar“ komandų mačą stadione stebėti kartu su moterimis ir vaikais

Tinklalapio gay.nl redaktorius Kristiaanas Schimmelis paprašė, kad homoseksualams būtų leista stadione stebėti peržaidžiamas Olandijos taurės šešioliktfinalio rungtynes tarp Amsterdamo „Ajax“ ir „AZ Alkmaar“ futbolo komandų sausio 19 dieną, pranešė „De Telegraaf“.
Vartininkas Estebanas Alvarado nusprendė pats paauklėti įsibrovėlį.
Vartininkas Estebanas Alvarado nusprendė pats paauklėti įsibrovėlį. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Amsterdame gruodžio 21 dieną vykusios Olandijos taurės šešioliktfinalio rungtynės tarp vietos „Ajax“ ir „AZ Alkmaar“ komandų baigėsi netikėtai – 36 min. šeimininkams pirmaujant 1:0 į aikštę išbėgo sirgalius, kuris puolė varžovų vartininką Estebaną Alvarado, bet šis laiku sureagavo ir pats pargriovė chuliganą bei ėmė jį spardyti.

Arbitras vartininkui parodė raudoną kortelę, o „AZ Alkmaar“ futbolininkai protestuodami atsisakė tęsti mačą su Amsterdamo „Ajax“ ir išėjo į rūbinę.

Nyderlandų futbolo asociacija leido mačą peržaisti sausio 19 dieną be žiūrovų, tačiau „Ajax“ vadovybė kreipėsi su prašymu leisti ateiti į stadioną moterims ir vaikams.

Pavyzdžiu pateikiamos Turkijos čempionato varžybos – futbolo komandų „Fenerbahce“ ir „Manisaspor“ rungtynes stebėjo 41 tūkst. moterų ir vaikų, nes po chuliganizmo atvejų ankstesnėse rungtynėse policija uždraudė leisti į stadioną vyrus. 

„AZ Alkmaar“ vadovybė palaikė Amsterdamo klubo iniciatyvą.

„Futbolo stadionas iki šiol lieka viena tų vietų Nyderlanduose, kur aktyviai pasireiškia priešiškumas homoseksualams. Pastaruoju metu šiuo klausimu niekas neužsiima. Dabar Nyderlandų futbolo asociacija turi galimybę tą situaciją pakeisti. Taip bus parodyta, kad vyrai gėjai gali rasti savo vietą nacionaliniame sporte“, – pažymėjo K.Schimmelis.

„Beveik kiekvienas Olandijos homoseksualas užregistruotas mūsų tinklalapyje ir turi klubo kortelę, todėl juos patikrinti bus nesunku“, – pažymėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius