Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 20

Oficialu: M.Carlsenas negins pasaulio šachmatų čempiono titulo

Nuo 2013-ųjų pasaulio šachmatų karaliaus sostą užkariavęs ir sėkmingai jį gynęs Magnusas Carlsenas nusprendė pats pasitraukti.
Magnusas Carlsenas
Magnusas Carlsenas / FIDE nuotr.

Penkis kartus planetos čempionas oficialiai pareiškė, kad negins savo karūnos.

31-erių norvegas tokį savo sprendimą aiškina motyvacijos trūkumu. Kiek anksčiau jis buvo pareiškęs, kad titulą gintų tik prieš 19-metį šachmatų genijų Alirezą Firouzją, tačiau kandidatų turnyrą antrą sykį iš eilės laimėjo Rusijai atstovaujantis Janas Nepomniaščis.

FIDE nuotr./Janas Nepomniaščis
FIDE nuotr./Janas Nepomniaščis

Atsisakius M.Carlsenui, dėl pasaulio šachmatų čempiono titulo kitąmet susitiks minėtasis J.Nepomniaščis ir Kinijos šachmatininkas Dingas Lirenas, užimantis antrąją vietą pasaulio reitinge.

M.Carlseno teigimu, jis nesiruošia baigti karjeros, stengsis likti geriausiu pasaulyje, tačiau nekreips dėmesio į pasaulio čempionatą.

FIDE nuotr./Magnusas Carlsenas
FIDE nuotr./Magnusas Carlsenas

Į ketvirtą dešimtį vos įkopęs norvegas savo karjerą jau sugebėjo paversti pelninga verslo imperija. Jis yra didžiausia šachmatų žvaigždė ir toliau darys didžiausią įtaką šiam sportui bei neabejojama, kad netolimoje ateityje sudarys didžiulę konkurenciją pačiai FIDE.

Kadaise Garis Kasparovas irgi bandė konkuruoti su FIDE, įsteigdamas paralelinę organizaciją, bet M.Carlseno pozicijos yra dar geresnės.

Svarstoma, kad norvegas gali tiesiog nusipirkti patraukliausią FIDE turtą – svarbiausių renginių transliavimo teises – ir taip kartu užsitikrinti, kad jo renginiai pritrauktų geriausius žaidėjus, elitinius rėmėjus ir žiniasklaidos dėmesį. Tą jis puikiai daro jau dabar būdamas pasaulio šachmatų čempionu.

FIDE nuotr./Magnusas Carlsenas
FIDE nuotr./Magnusas Carlsenas

Bendrovė „Magnus Carlsen Inc.“ turi pinigų, patirties versle ir galimybių greitai priimti sprendimus, nes jos nevaržo jokie politiniai sumetimai ir rinkimai.

Dešimtmetį šachmatai buvo masinis sportas su viena žvaigžde – tai labai padėjo šiai sporto šakai, bet kartu ir turi savo kainą. Šachmatai šiuo metu yra labiau M.Carlsenas, nei FIDE.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius