-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 03 15

Netikėti Austros Skujytės prisipažinimai apie daugiakovę, olimpines žaidynes ir karjeros ateitį

Lietuvos tautiniame olimpiniame komitete pristatyta speciali apranga, kuri puoš olimpiečius per 2012-ųjų Londono olimpines žaidynes. Iki jų liko 500 dienų, tačiau sportininkai jau ruošiasi būsiems startams. Olimpinės vicečempionės Austros Skujytės lauks jau ketvirtoji ir paskutinė karjeroje olimpiada.
Daina Gudzinevičiūtė, Austra Skujytė ir  Edvinas Krungolcas
Daina Gudzinevičiūtė, Austra Skujytė ir Edvinas Krungolcas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„500 dienų ne tiek ir daug. Laikas prabėgs labai greitai. Dabar mano mintyse – vasaros startai ir tikslas įvykdyti olimpinį normatyvą. Tikrai žinau, kad Londonas bus paskutinė mano karjeros stotelė“, – kalbėjo daugiakovininkė.

A.Skujytė prisipažino, kad ją labai vilioja ir Rio de Žaneiro oliminės žaidynės. „Jei ir vyksiu į kitas žaidynes tai tik būdama trenere. Gal ir 2016-ųjų jau spėsiu išsiugdyti sportininką?, – juokėsi atletė ir čia pat surimtėjo. – Net neabejoju, kad baigusi karjerą treniruosiu jaunuosius daugiakovininkus.“

Suglumino varžoves

Prieš kelias savaites vykusiame Europos čempionate A.Skujytė su trenksmu grįžo daugiakovę. Trejus metus dalyvavusi rutūlio stūmimo varžybose atletė vėl nutarė savo jėgas išmėginti daugiakovėje ir iškovojo sidabro medalį. „Nesitikėjau, kad vėl jausiu tokį didelį jaudulį. Negalėjau net ramiai miegoti. Visgi esu labai laiminga, kad grįžau į daugiakovę. Man reikėjo tos pertraukos, nes viskas buvo taip nusibodę, taip įgrisę“, – atviravo sportininkė.

Kaip viesulas įsiveržusi į daugiakovininkių elitą, A.Skujytė suglumino ir varžoves. „Žinoma, mano pasirodymas konkurentėms buvo labai netikėtas. Dar noriu patobulinti bėgimo rungtis ir tada aš joms parodysiu, ką iš tikro galiu“, – su šypsena savo tiklsus dėstė atletė.

Paklausta, ar sulaukia pasiūlymų atstovauti kitoms valstybėms, A.Skujytė purto galvą. Ji tikina niekada nesulaukusi ir niekada nesutiksianti ginti svetimos šalies garbės: „Mano tėtis yra latvis ir aš nesu grynakraujė lietuvė. Bet Lietuva mane užaugino ir aš jaučiuosi įsipareigojusi. Taip, treniruočių sąlygos ir pinigai labai svarbūs, bet aš sportuoju ne dėl to.“

Gyrė naująją aprangą

Žiniasklaidos atstovams pristatytai naujausiai „Audimas“ olimpinei aprangai A.Skujytė negailėjo komplimentų. „Mums norisi gražiai atrodyti, todėl labai smagu, jog ši apranga ryški, žaisminga, apsitempusi ir liemenuota. Ypač įspūdingai atrodo baltai pilkšvi kostiumėliai“, – sakė lengvaatletė.

Jai pritarė ir olimpinė čempionė Daina Gudzinevičiūtė. „Mane labiausiai sužavėjo šviesiai pilkos spalvos. Pamenu Pekine kone kas vakarą reikėdavo skalbti baltus drabužėlius. Dabar jie bus tamsesni ir kels mažiau vargo“, – sakė šaulė.

Sporto gerbėjai naujausius „Audimas“ olimpinėms žaidynėms skirtus gaminius galės įsigyti 2012–ųjų pavasarį. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius