-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 19

Olimpinė čempionė politiką stumia į ateitį: dabar taikinys Tokijas

Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė po 10 mėnesių pertraukos pasirodė varžybose ir tai, kaip jose jautėsi jai patiko – po Achilo sausgyslės operacijos pasveikusi šiuolaikinės penkiakovės olimpinė čempionė dar tausoja koją, bet šį sezoną turi rimtų ambicijų svarbiose pirmenybėse.
Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė
Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Praėjo mėnesiai reabilitacijos, žirgą buvo pakeitęs dviratis, lazerinį pistoletą ir fechtavimo špagą – puošnios renginio vedėjos suknios, o sportines pratybas papildė startas savivaldos rinkimuose.

Tačiau dabar L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė abejomis kojomis grįžta į sportą.

35 metų atletė pirmą kartą po ilgos pertraukos pasirodė varžybose ir iškart laimėjo Prancūzijos atvirąjį čempionatą.

„10 mėnesių be startų – norėjau save patikrinti tokiose varžybose, o ne pulti stačia galva į pasaulio taurės etapus. Prancūzai pasiūlė, o man tiko, – sakė kiek neįprastame turnyre (buvo 4 rungtys, trūko jojimo) visas varžoves Prancūzijoje, tarp jų ir 2016 m. olimpinę vicečempionę prancūzę Elodie Clouvel aplenkusi L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė. – Buvo ir stiprių varžovių, tad nugalėti smagu – tai ženklas sau pačiai, kad galiu kovoti dėl aukštų vietų.“

Po pernai liepos 3 dieną Kauno klinikose atliktos Achilo sausgyslės operacijos atsargiai į sportą atgal ėjusi tituluota penkiakovininkė iki šiol didelį dėmesį skiria kairei kojai.

Ji privengia stiprių šuolių, labai atidžiai renkasi sportinę avalynę, o per varžybas Prancūzijoje naudojosi galimybe įkišti koją vonelę ir pašaldyti operuotą kūno vietą.

„Koja sugijo seniai, bet po operacijos viskas nėra taip, kaip buvo iki jos. Jaučiu tai, labai rūpinuosi koja ir dėlioju krūvius taip, kad neapkraučiau, – pasakojo L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė. – Chirurgas man ir sakė: „Tai bus žaidimas krūviais”.

Jie jau yra dideli, bet ir prižiūrėti koją turiu labai atidžiai, negaliu perlenkti lazdos.

Kitaip treniruojuosi, paskirstau krūvius, o dabar išbandžiau iš varžybose, nes jose pasitaupyti jau negali. Kol kas, ačiū Dievui, viskas yra tvarkoje.

Galbūt sportinė forma dar nėra tokia, kaip buvo prieš traumą, bet judu aktyviai jau penkis mėnesius ir jaučiuosi pakankamai gerai.“

Laikosi olimpinės minties

Toliau laukia vis svarbesnių varžybų maratonas.

Į elito varžybas Laura grįš kitą mėnesį, kai Sofijoje vyks pasaulio taurės antrasis etapas. Saugodama koją ji dar praleido pirmąjį Egipte, kur vyrų varžybose Justinas Kinderis iškovojo trečiąją vietą.

Svarbiausi turnyrai vyks vasarą, kai penkiakovininkai pasileis į olimpinių kelialapių medžiokles.

Patekti į 2020 metų Tokijo žaidynes jau šiemet bus galima trimis būdais – olimpinė bilietą suteiks 1-8 vieta Europos pirmenybėse, 1-3 vieta pasaulio čempionate ir nugalėtojos titulas pasaulio taurės finale.

„Kad jau suplanavau olimpines žaidynes Tokijuje, reikia laikytis šios minties“, – sakė L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė, kuriai tai būtų ketvirtosios olimpinės žaidynės – 2012 metais Londone ji iškovojo auksą.

„Scanpix“ nuotr./Laura Asadauskaitė Londono olimpinėse žaidynėse iškovojo aukso medalį.
„Scanpix“ nuotr./Laura Asadauskaitė Londono olimpinėse žaidynėse iškovojo aukso medalį.

Politinė arena – ateities planuose

Pastaraisiais mėnesiais L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė turėjo progų išbandyti save sau neįprastose vaidmenyse.

Kartu su Mindaugu Stasiuliu ji vedė „Lteam“ geriausių šalies metų sportininkus apdovanojimų šventę Vilniuje.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./LTOK geriausių Lietuvos sportininkų apdovanojimai
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./LTOK geriausių Lietuvos sportininkų apdovanojimai

Šių metų pradžioje L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė pabandė sėkmę savivaldos rinkimuose su krepšinio trenerio Rūtenio Paulausko vedamu nauju visuomeniniu komitetu „Judėk, Vilniau!“.

Nors šio komiteto atstovai nepateko į Vilniaus miesto tarybą, olimpinė čempionė neatsisako ketinimų vėliau sugrįžti į politinę areną.

„Buvo įdomu pasižiūrėti, kaip seksis. Judėjimas – naujas, o aš ėjau į rinkimus su mintimi „kaip bus, taip bus gerai“. Daug žmonių už mus nebalsavo, bet buvo įdomi patirtis, – sakė penkiakovininkė. – Esu pabaigusi politikos mokslus, Lietuvos problemos man yra aktualios, tad žiūrėsime, kaip bus ateityje. Dabar svarbiausia – vėl susitelkti į sportą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius