Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 17

Olimpiniam čempionui – 8 metų diskvalifikacija

Atėnų olimpiados aukso medalio laimėtojas amerikiečių dviratininkas Tyleris Hamiltonas už dopingo vartojimą sulaukė itin griežtos bausmės. Šių metų balandį kaltu dėl draudžiamų preparatų vartojimą pripažintas 38 metų sportininkas oficialiose varžybose negalės dalyvauti ateinančius 8 metus.
T.Hamiltonas ir anksčiau yra įkliuvęs dėl dopingo vartojimo
T.Hamiltonas ir anksčiau yra įkliuvęs dėl dopingo vartojimo. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šių metų vasarį paimtas dopingo testas buvo teigiamas, praneša AFP. T.Hamiltono organizme aptikta testosterono arba medžiagos, atsiradusios po sintezės su šiuo hormonu. Balandžio mėnesį amerikeitis prisipažino vartojęs antidepresantus, kurių sudėtyje yra draudžiamo steroido.

Dviratininkas sakė esąs pasirengęs priimti bet kokią bausmę už taisyklių pažeidimą ir paskelbė apie karjeros pabaigą. 2004 metais Atėnuose T.Hamiltonas laimėjo aukso medalį atskiro starto asmeninėse lenktynėse.

Tuomet  amerikietis taip pat buvo apkaltintas dopingo vartojimu, tačiau B testas buvo sugadintas ir T.Hamiltonas išsaugojo nugalėtojo vardą. Vėliau 2004 metais jis vis dėlto įkliuvo su dopingu ir buvo diskvalifikuotas dvejiems metams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius