Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 07 26

Olimpinis Trabzonas: bėgikė Modesta Morauskaitė į finalą prasibrovė rekordiniu tempu

Varžybos Trabzone įgauna vis didesnį pagreitį. Jau pirmąją Europos jaunimo olimpinio festivalio dieną Lietuvos delegacija džiaugėsi iškovotu sidabro medaliu, kurį pelnė plaukikas Danas Repšys. Tačiau puikiu rezultatu nudžiugino ir lengvaatletė Modesta Morauskaitė, kuri į 400 m bėgimo rungties finalą pateko su geriausiu rezultatų tarp visų dalyvių.
Modesta Morauskaitė
Modesta Morauskaitė / Alfredo Pliadžio nuotr.

M.Morauskaitė spurtuodama paskutiniuosiuose metruose aplenkė varžoves ir užtikrintai laimėjo savo bėgimą – 54,31 sek. Tai asmeninis sportininkės rekordas. Po visų trijų atrankos bėgimų paaiškėjo, kad lietuvaitės rezultatas yra  geriausias. Finalas vyks liepos 27 dieną.

Deja, apmaudžiai nepasisekė šuolininkei į aukštį Gintarei Nesteckytei. Ji peršoko kartelę, pakeltą į 174 cm aukštį, bet liko tik 14-ta. Apmaudu dėl to, kad net šešios varžovės, įveikusios tą patį 174 cm aukštį, rungsis dėl medalių. Taip nutiko todėl, kad mūsiškė 170 ir 174 cm įveikė tik trečiaisiais bandymais.

Trišuolininkei Gabrielei Šlapokaitei, nušokusiai 12 m 6 cm, iki finalo pritrūko 17 cm. 2000 m bėgime su kliūtimis sportininkai be atrankinių varžybų kovojo dėl medalių. Mūsiškė Violeta Godlevska tarp 14 dalyvių finišavo 9-ta – 7 min. 10,21 sek., o Andrius Šlepcevas aplenkė vieną varžovą ir liko dešimtas – 6 min. 25,93 sek.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius