-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 01

Oro balionų varžybose Klaipėdoje moterys šluosto nosis vyrams

Patirtis ir vyriška jėga karšto oro balionų sporte - dar ne viskas. Pajūryje vykstančiose varžybose „Klaipėdos krašto taurė 2014“ į priekį išsiveržė jauna pilotė Agnė Simonavičiūtė. Iš pradžių jose pirmavo latvė Inga Igaunė.
„Klaipėdos krašto taurės“ varžybų akimirka
„Klaipėdos krašto taurės“ varžybų akimirka / Eglės Digrytės nuotr.
Temos: 1 Oro balionas

Po aštuonių užduočių alytiškės A.Simonavičiūtės sąskaitoje – 5 964 taškai iš 8 000 galimų. Ji lenkia labiau patyrusius pilotus: vilnietį Vytautą Sviderskį (5 811 taškų) ir biršonietį Žydrūną Kazlauską (5 447 taškai). Ketvirtas ir penktas – dar du alytiškiai Mindaugas Lyčius (5 278 taškai) bei Vytautas Junevičius (5 200 taškų).

Tiesa, taip pilotai išsidėstė po pirmų dviejų skrydžių, kurie įvyko ketvirtadienį vakare, prieš pat saulėlydį, ir penktadienį, kylant saulei, – tokiu metu vėjas būna ramiausias. Penktadienio vakarą įvyko ir trečiasis, bet jo rezultatai kol kas nepaskelbti.

Po pirmo skrydžio lydere tapo latvė I.Igaunė, kuriai vienintelei pavyko pataikyti netoli vieno taikinio – ant žemės patiesto didelio kryžiaus. Kitose dviejose to skrydžio užduotyse ji taip pat pasirodė neblogai.

Penktadienio rytą oreivių laukė penkios užduotys – pataikyti į varžybų direktoriaus Roberto Komžos nurodytus taikinius (kryžius), atlikti keletą virtualių užduočių. Po šio skrydžio į priekį išsiveržė A.Simonavičiūtė.

Varžybos vyks iki sekmadienio. Iš viso suplanuoti 5 varžybiniai skrydžiai. Numatytos trys oro balionų pakilimų vietos: Minijos slėnyje Gargžduose, Klaipėdos aerodrome arba pievelėje prie LCC tarptautinio universiteto.

Dėl apdovanojimų rungiasi 29 pilotai, dar keli dalyvauja kartu rengiamoje fiestoje. Varžybos „Klaipėdos krašto taurė“ rengiamos jau antrus metus iš eilės. Šiemet jos tapo tarptautinėmis – kartu su lietuviais į dangų kyla pora latvių ir vienas italas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius