Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 30

Paaiškėjo Europos rankinio čempionato finalininkai

Lenkijoje vykstančio Europos rankinio finale susitiks Vokietijos ir Ispanijos rinktinės, o dėl bronzos apdovanojimų kovos kroatai ir norvegai.
Vokietijos rankininkai
Vokietijos rankininkai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Rankinis

Penktadienį pirmajame pusfinalyje susitiko didžiausia čempionato staigmena Norvegijos rinktinė ir Vokietijos atstovai. Mažai kas tikėjosi šias ekipas matyti pusfinalyje, tad jų neslėgė įtampa ir jos padovanojo gražų rankinio spektaklį. Po įnirtingos kovos, kurioje net prireikė pratęsimo, vokiečiai įrodė, kad moka geriau žaisti rungtynių pabaigas ir iškovojo bilietą į finalą.

Po pirmojo kėlinio vokiečiai buvo vienu įvarčiu priekyje 14:13. Antrajame kėlinyje ir toliau vyko apylygė kova. Per paskutiniąsias penkias minutes komandos nesugebėjo pelnyti įvarčių, kol likus dvidešimčiai sekundžių tikslus vokiečių metimas išlygino rezultatą 27:27 ir ekipoms teko žaisti pratęsimą.

Jo metu komandos lengvai rasdavo kelius prie varžovų vartų ir rezultatas nuolatos kito. Vis tik paskutinė minutė prasidėjo tiksliu norvegų metimu ir rezultatas tapo lygus. Vokiečiai sugebėjo suregzti sėkmingą išpuolį ir likus penkioms sekundėms pelnė pergalingą įvartį. Galutinis rezultatas – 34:33.

Vokiečiai pateko į finalą po 12 metų pertraukos. Tuomet lemiama kova jiems buvo sėkminga. Iš tos ekipos šių metų rinktinėje nėra nei vieno rankininko. Tai buvo šeštoji Vokietijos rinktinės pergalė iš eilės šiame čempionate. Norvegai niekada nebuvo žaidę pusfinalyje ir jiems teks kovoti dėl trečiosios vietos, tad šis čempionatas bet kokiu atveju bus geriausias jų rinktinės istorijoje.

Antrajame pusfinalyje susitiko Ispanijos ir Kroatijos rinktinės. Abi ekipos Europos čempionato pusfinaliuose yra žaidusios ne kartą, bet dar niekad šiame etape nesusitiko tarpusavyje. Taip pat abi ekipos dar nėra laimėjusios Europos čempionato, tad motyvacijos joms netrūko.

Rezultatyvus pirmasis kėlinys, kuriame įtikinamą persvarą susikrovė ispanai (18:14), buvo apgaulingas. Antrajame kroatai pagerino gynybą ir pradėjo vytis varžovus. Sužaidus 52 minutes 27:26 priekyje vis dar buvo ispanai. Tačiau tuomet Ispanijos rinktinė sužaidė lemiamą dvikovos atkarpą ir pelnė tris įvarčius be atsako bei nutolo. Pastarosios persvaros jiems užteko ir nuskambėjus finaliniam švilpukui tapo aišku, kad ispanai ketvirtą kartą bandys laimėti finalą – 33:29. Prieš tai ispanai finale žaidė 1996, 1998 ir 2006 metais.

Beje, finalininkai jau yra susitikę šiame čempionate grupės rungtynėse. Tuomet stipresni buvo ispanai – 32:29. Tai buvo vienintelis vokiečių pralaimėjimas šiame čempionate. Ispanai yra nusileidę danams. 

Septinti šiame čempionate liko šeimininkai lenkai, kurie įveikė švedus 26:24. Dėl penktosios vietos susikovė Danijos ir Prancūzijos rinktinės, kurią dauguma ekspertų prieš čempionatą regėjo finale. Stipresni buvo Europos čempionų titulą praradę prancūzai – 29:26.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius