Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 11

Paaiškėjo Lietuvos badmintono čempionai

Jau 59-ąjį kartą surengtas RSL Lietuvos suaugusiųjų badmintono čempionatas šiais metais pajėgiausius šalies badmintonininkus pakvietė į Druskininkus. Pasibaigus dvi dienas trukusiam atkaklių kovų maratonui badmintono aikštelėse, paaiškėjo naujieji Lietuvos čempionai.
Markas Šamesas
Markas Šamesas / nuotr. Salvijaus Stravinsko

„Kaip ir buvo laukta, šiame čempionate patirtis kovojo prieš jaunystę. Jaunimas turėjo daug ambicijų, kurios kartais buvo pažabotos daugiau patirties turinčių žaidėjų. Tai padės jaunimui turėti dar daugiau motyvacijos stengtis ir tobulėti“, – sako Lietuvos badmintono federacijos prezidentas Aurimas Kamantauskas

Vyrų vienetų kategorijoje Lietuvos čempiono titulą iškovojo kaunietis Markas Šamesas, finaliniame susitikime 21:12, 21:12 nugalėjęs čempiono titulą gynusį Danielių Beržanskį.

Markui tai buvo pirmas Lietuvos čempiono titulas vyrų vienete po kelerių metų buvimo tarp geriausių Lietuvos žaidėjų. Trečiąją vietą iškovojo kretingiškis Edgaras Slušnys dviejų setų kovoje rezultatu 21:13, 21:19 įveikęs klaipėdietį Igną Rezniką.

Mišrių dvejetų kategorijoje čempionais tapo M.Šamesas ir Vytautė Fomkinaitė, kurie finaliniame susitikime rezultatu 21:19, 21:10 įveikė Viliaus Bagdanavičiaus ir Samantos Golubickaitės duetą.

Kovoje dėl bronzos medalių stipresni buvo Donato Narvilo treniruojami klaipėdiečiai Ignas Reznikas ir Rebeka Aleksevčiūtė. Jie mažajame finale rezultatu 21:9, 21:14 nugalėjo Giedriaus Dimos Ir Viltės Paulauskaitės duetą.

Lietuvos čempionės titulą moterų vieneto kategorijoje iškovojo prieš savaitę iš Europos badmintono čempionato grįžusi Vytautė Fomkinaitė, finale rezultatu 21:18, 21:14 įveikusi penkiolikmetę tauragiškę Viltę Paulauskaitę. Kovą dėl trečiosios vietos mažajame finale pergale baigė Samanta Golubickaitė, rezultatu 21:15, 21:13 įveikusi Perlą Murėnaitę.

Moterų dvejetų finale čempionių titulą apgynė Rebekos Aleksevičiūtės ir Gabijos Mockutės duetas. Jos moterų dvejeto kategorijos finalinėje akistatoje įveikė kauniečių poros Samantos Golubickaitės ir Vytautės Fomkinaitės pasipriešinimą. Galutinis itin atkaklios ir trijų setų pareikalavusios finalinės akistatos rezultatas - 21:11, 18:21, 23:21. Trečiąją vietą iškovojo Jogailė Kelečiūtė su Monika Sukackaite, įveikusios Vaidą Slušnienę ir Vitaliją Movčovič.

Vyrų dvejetų kategorijos finale pergalę iškovojo ir Lietuvos čempionų titulą apgynė klaipėdiečiai trenerio D. Narvilo auklėtiniai Danielius Beržanskis ir Jonas Petkus. Jie finalinį susitikimą baigė rezultatu 21:16, 21:10 ir antroje vietoje paliko Edgaro Slušnio ir Giedriaus Dimos duetą.

Trečiąją vietą rezultatu 21:17, 21:17 iškovojo Mindaugas Dagils ir Aivaras Kvedarauskas, mažojo finalo susitikime įveikę Pauliaus Bertašiaus ir Tomo Vaškevičiaus duetą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius