Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 27

Paaiškėjo Lietuvos dviračių maratonų taurės nugalėtojai

Sekmadienio popietę Niūronių hipodrome (Anykščių raj.) finišavo 2011 metų Lietuvos dviračių maratonų taurė, kurią sudarė 5 etapai skirtinguose miestuose.
Dviračių maratonas Anykščiuose
Dviračių maratonas Anykščiuose / Organizatorių nuotr.

Vyrų grupėje laimėjo Julius Kvietkauskas, moterų tarpe greičiausia buvo Kristina Banevičiūtė, o TOP komandinėje įskaitoje ant aukščiausios pakilos užlipo Top Team – Specialized komanda.

Tomas Vaitkus, vienas pajėgiausių Lietuvos dviratininkų, atvykęs į Anykščių kraštą, visų pirma, apdovanojo mažiausiuosius dviračių šventės dalyvius, kurie specialiai jiems paruoštoje trasoje buvo patys greičiausi. Vėliau nuo šių metų australų komandai „GreenEdge“ atstovausiantis T. Vaitkus stodamas į bendrą startą kartu su šešiais šimtais dalyvių sveikino visus susirinkusius į finalinį kalnų dviračių maratonų etapą. Anot jo, visi dviračių mėgėjai ir sportininkai jau yra nugalėtojai, nes atrado šią transporto priemonę ir sporto šaką. Galiausiai T. Vaitkus įrodė esąs vienas stipriausių dviratininkų ir užtikrinta 6 minučių persvara nugalėjo Anykščių etape, aplenkdamas antrojoje vietoje likusį Šarūną Pacevičių ir trečiąją vietą iškovojusį Elijų Čivilį.

Vis dėlto, susumavus paskutiniojo etapo rezultatus paaiškėjo, kad galutiniams taurės rezultatams įtakos tai neturėjo ir absoliučiu lyderiu tapo vilnietis Julius Kvietkauskas, atstovaujantis Top Team – Specialized komandai. „Prieš paskutinįjį etapą niekas negalėjo jaustis saugiai, nes lyderių trejeto pozicijas skyrė nedidelis taškų skirtumas. Todėl kova paskutiniame etape buvo garantuota. Ramiau galbūt galėjo jaustis moterų grupės atstovės, turėjusios ryškesnę persvarą,“ – teigia Lietuvos kalnų dviračių maratonų taurės organizatorius Giedrius Adamonis. Tačiau, anot jo, nepaisydami įnirtingos kovos, sportininkai išlaikė prieš Anykščių etapą turėtas pozicijas.

2011 metų Lietuvos dviračių maratonų taurė, skaičiuojanti jau 10-metus, šiais metais pateikė daug dviračių mėgėjams: buvo surengtas naujasis Belvilio etapas, buvo pasiektas rekordinis dalyvių skaičius, etapuose siekiantis per 700 dalyvių, o kartu su visais dalyviais startavo ir didieji Lietuvos sportininkai Andrejus Zadneprovskis ir Tomas Vaitkus, kuris simboliškai atidarė ir uždarė 2011 metų Lietuvos dviračių maratonų taurę ir tapo šios dviračių šventės ambasadoriumi.

Lietuvos dviračių maratonų taurės 2011 metų nugalėtojai:

Moterų grupė:

1. Kristina Banevičiūtė, Vilnius
2. Sabina Brazevič, Vilnius, FOCUS Vilnius
3. Rima Siaurusuvičiūtė, Vilnius, Instinktas

Vyrų grupė:

1. Julius Kvietkauskas, Vilnius, Top Team – Specialized
2. Šarūnas Pacevičius, Kaunas, Velostreet-Fuji
3. Elijus Čivilis, Vilnius, Top Team – Specialized
4. Valdemaras Saprykinas, Klaipėda, Velostreet-Fuji
5. Andrejus Dolgovas, Kaunas, Velomanija-Niskama
6. Mantautas Pociūnas, Panevėžys, Velostreet-Fuji

MAXI komandinė įskaita:

1. Velomanai
2. Vilimeksas
3. Stansefabrikken

TOP komandinė įskaita:

1. Top Team – Specialized, Vilnius
2. Velostreet-Fuji Team, Klaipėda-Kaunas-Panevėžys
3. FOCUS Vilnius, Vilnius

Originaliausia sezone pripažinta „Cirko meškučių“ komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius