Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2022 07 05

Paaiškėjo Lietuvos konkūrų čempionai: lyderis titulą išlaikė jau antrus metus iš eilės

Didžiausiose nacionalinėse žirgų sporto varžybose, atvirame Lietuvos konkūrų čempionate, paaiškėjo pajėgiausieji šalies raiteliai. Pirmąją vietą užėmė ir suaugusiųjų grupės čempionu antrus metus iš eilės tapo Matas Petraitis.
Matas Petraitis
Matas Petraitis / A.Totorytės nuotr.
Temos: 1 Žirgų sportas

Čempiono titulą M.Petraitis iškovojo kartu su žirgu Cornet's Cloud. Savo karjeroje 29-erių metų amžiaus raitelis Lietuvos čempionu tampa jau penktą kartą.

,,Nesvarbu, kiek kartų esi pelnęs čempiono titulą, jaudulį jauti prieš kiekvieną lemiamą startą. O pasiekus finišą – neapsakomą džiaugsmą. Šie jausmai, tarsi varomasis kuras ir prie jų priprasti tiesiog neįmanoma“, – sako M.Petraitis.

Jis pabrėžė, kad šis rezultatas pasiektas atsakingo visos komandos darbo, puikaus žirgo ir artimųjų bei žirgų sporto mylėtojų palaikymo dėka.

Čempionato suaugusiųjų grupėje sidabrą pelnė Kostas Gaigalas su žirgu Velvet, bronzą – Nerijus Šipaila su Charalambos JU.

Varžybose dalyvavo 260 žirgų ir 170 raitelių. Pajėgiausi profesionalai ir mėgėjai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, D. Britanijos ir Norvegijos varžėsi ne tik dėl geriausiųjų vardo, bet ir dėl piniginio prizo. Pagrindinės Lietuvos žirginio sporto federacijos (LŽSF) rėmėjos – tarptautinės investicinės VMG grupės – taurės prizinis fondas siekė 10 tūkst., bendras – 30 tūkst. eurų.

Pasak LŽSF prezidento, investuotojo ir vienintelio VMG grupės akcininko Sigito Paulausko, augantys šalies žirgų sporto pasiekimai leidžia matyti teigiamą ilgalaikę perspektyvą.

„Šiuo metu pagrindinis mūsų tikslas – šalies sportininkams užtikrinti palankias sąlygas ir reikiamą palaikymą, padėsiančius patekti į 2024 m. Paryžiuje vyksiančias vasaros olimpines žaidynes“, – teigia S.Paulauskas.

„Harmony Park“ bazėje Vazgaikiemyje, Prienų raj., birželio 30 – liepos 3 dienomis vykusiame svarbiausiame šalies žirgų sporto įvykyje taip pat buvo išaiškinti 12 grupių konkūrų čempionai.

Vaikų klasės nugalėtoja tapo Augustė Baužaitė (žirgas I. Parus), jaunių – Ignas Makarauskas (Congratulation), jaunimo – Nojus Chmieliauskas (Chravel).

5 m. žirgų klasės čempionas Justas Gabalis (Gigolo), 6 m. žirgų klasės – Lukas Civinskas (Connor-C), 7 m. žirgų klasės – Nerijus Šipaila (Cracy Daisy).

Nepralenkiamu Poni klasės žirgų užskaitos duetu tapo Jūnė Šapkauskaitė su žirgu Kentas.

I mėgėjų grupėje geriausią rezultatą parodė Saulius Petravičius (Quincy), II mėgėjų grupėje – Dalia Latkauskienė (Cupidon), o III mėgėjų grupėje lyderiavo Robertas Joniškis (Parco).

Svarbi „Atviro Lietuvos konkūrų čempionato“ maršrutų dizainerio rolė šiemet atiteko Marco Behrens iš Vokietijos. Jam asistavo jauniausias mūsų šalyje, vos 22-ejų, tačiau itin perspektyvus maršrutų dizaineris Liudvikas Šalna.

LŽSF generalinė sekretorė Gintarė Šakytė džiaugiasi ne tik kasmet augančiu žiūrovų susidomėjimu, bet ir tuo, kad vis daugiau verslų renkasi tapti žirgų sporto rėmėjais.

„Be rėmėjų indėlio tokie dideli renginiai su kasmet vis platesne pramogų programa žirgų sporto mylėtojams, būtų neįmanomi. Siekiame maksimaliai prisidėti prie šio sporto ir jį atstovaujančių profesionalų ateities. Tikime, kad mūsų šalies sportininkai gali atstovauti šaliai ryškiausiuose Europos ir pasaulio čempionatuose. Todėl kiekviena partnerystė, galinti padėti to pasiekti, mums ir būsimiems Lietuvos čempionams, yra ypatingai svarbi“, – sako G.Šakytė.

LŽSF yra Tarptautinės žirginio sporto federacijos (FEI) narys, pripažintas kaip vienintelis žirgų sporto valdžios organas Lietuvoje. LŽSF turi teisę kurti ir taikyti šalies žirgų sporto čempionatų, pirmenybių, taurių varžybų ir kitų žirgų sporto varžybų taisykles. Taip pat LŽSF nustato žirgų sporto renginių organizavimo ir vykdymo taisykles.

Pagrindinė LŽSF rėmėja – tarptautinė investicinė VMG grupė – veiklą vysto šešiomis strateginėmis kryptimis: medienos perdirbimo ir tvarių medienos gaminių gamybos, atsinaujinančios energetikos, ekologiškų pakavimo sprendimų, pramonės inovacijų ir technologijų, inžinerinių medienos konstrukcijų gamybos bei infrastruktūros ir pramoninio nekilnojamojo turto valdymo.

„Atviro Lietuvos konkūrų čempionato“ finalinės dienos transliacijos įrašus peržiūrėti galite ČIA.

2022 „Atviro Lietuvos konkūrų čempionato“ lyderiai:

Raitelis

Žirgo vardas

Užskaita

Justas Gabalis

Gigolo

5 metų žirgai

Čempionas

Lukas Civinskas

Connor-C

6 metų žirgai

Čempionas

Nerijus Šipaila

Cracy Daisy

7 metų žirgai

Čempionas

Augustė Baužaitė

I. Parus

Vaikai

Čempionė

Ignas Makarauskas

Congratulation

Jauniai

Čempionas

Jūnė Šapkauskaitė

Kentas

Poni klasės žirgai

Čempionė

Nojus Chmieliauskas

Chravel

Jaunimas

Čempionas

Matas Petraitis

Cornet's Cloud

Suaugusieji

1 vieta

Kostas Gaigalas

Velvet

Suaugusieji

2 vieta

Nerijus Šipaila

Charalambos JU

Suaugusieji

3 vieta

Saulius Petravičius

Quincy

Mėgėjų I grupė

Čempionas

Dalia Latkauskienė

Cupidon

Mėgėjų II grupė

Čempionė

Robertas Joniškis

Parco

Mėgėjų III grupė

Čempionas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius