Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 22

Paaiškėjo Lietuvos stalo teniso TOP-12 pirmenybių nugalėtojai

2019 metų gruodžio 21 d. vyko Lietuvos stalo teniso TOP-12 pirmenybės. Šios varžybos pradėtos organizuoti nuo 1990 metų ir yra pirmos įskaitinės varžybos atrankai į ateinančio sezono rinktinės sudėtį.
Apdovanojimų ceremonija
Apdovanojimų ceremonija / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Stalo tenisas

Pirmenybėse dalyvavo beveik visi stipriausi Lietuvos stalo teniso atstovai, kurie buvo atrinkti pagal Lietuvos čempionato rezultatus ir šalies reitingo taškus, taip pat jose išsikovoję teisę dalyvauti Lietuvos jaunių TOP-12 pirmos ir antros vietos laimėtojai.

Varžybos vyko Vilniaus „Tauro“ mokyklos sporto salėje. Varžybų atidarymą vedė ir sportininkus pristatė gen. sekretorė Justė Mažeikienė, dalyvius pasveikino prezidentė Inga Navickienė.

Varžybų nugalėtojais tapo vilnietė, SM „Tauras“ auklėtinė Gerda Šišanovaitė (tren. Inga Orlovienė) ir Alfredas Udra (tren. Indra Udrienė, Klaipėda).

Tikra pirmenybių sensacija tapo moterų finalas. Jame susitiko penkiolikmetė Gerda Šišanovaitė ir kaunietė Ugnė Baskutytė (SM „Gaja“, tren. Romas Stankevičius). Rezultatu 4:2 G. Šišanovaitė išplėšė pergalę ir tapo pirmenybių nugalėtoja. Dėl trečios vietos kovojo panevėžietė Lina Martinkė su kauniete Vitalija Venckute. Merginos šiandien susitiko antra kartą prie stalo. Pogrupyje Lina Martinkė pelnė pergalę, o pusfinalyje Vitalija buvo pranašesnė ir iškovojo trečią vietą.

Pirmenybėse dėl traumos nedalyvavo 2019 m. Lietuvos čempionė Kornelija Riliškytė.

Vyrų finalas nebuvo netikėtas. Jame susitiko kaunietis, SM „Gajos“ auklėtinis Medardas Stankevičius (tren. Viktoras Stankevičius) su Alfredu Udra. Triuškinančiu rezultatu 4:0 Alfredas įveikė M. Stankevičių, ir tapo Lietuvos TOP-12 pirmenybių nugalėtoju. Dėl trečios vietos kovojo Rimas Lesiv (Jonava, tren. Saulius Bureika) ir Benas Skirmantas (Šiauliai, tren. Lina Sabaliauskienė). Rezultatu 3:2 nugalėjo Benas Skirmantas.

Organizatorių nuotr./Apdovanojimų ceremonija
Organizatorių nuotr./Apdovanojimų ceremonija

Pirmenybėse dalyvavo Lietuvos stalo teniso moterų ir vyrų rinktinių treneriai. Prieš mėnesį išrinkta moterų rinktinės trenerė Jolanta Prūsienė pasidalino kitų metų tikslais bei laukiančiais iššūkias: „Moterų rinktinė dar jauna ir nesusiformavusi, todėl svarbiausia kitų metų užduotis – komandą „suklijuoti“ ir stabilizuoti. Kol rinktinėje dar turime Rūtą Paškauskienę, stengiamės semtis patirties iš jos. Savo rezultatais ir stabiliais taškais komandai labai džiugina mano auklėtinė Kornelija Riliškytė, kuri yra stipriausia žaidėja ir aiški komandos lyderė po Rūtos. Pasaulio jaunių čempionate Kornelija pateko į 16-tuką. Seserį vejasi ir Emilija Riliškytė. Ji šiais metais Lietuvos suaugusiųjų čempionate buvo trečia. Pagrindinis kitų metų rinktinės tikslas yra patekti į Europos čempionatą. Atrankoje į Olimpines žaidynes daugiausiai šansų turi Rūta. O rinktinei tai bus labai geras pasirengimo etapas ateities startams. Padarysime viską, kas įmanoma, bet naujai komandai patekti į Olimpiadą kol kas tikriausiai yra misija neįmanoma. Kita vertus, kaip patirtis rodo, gyvenime ir sporte nutinka visko“.

Jau trečius metus vyrų rinktinę treniruosiantis Artūras Orlovas džiaugėsi stipria savo komandos sudėtimi: „Šiuo metu turime geriausią rinktinę, kuri tikrai pajėgi atstovauti šalį taptautinėse varžybose. Džiaugiamės, jog jos sudėtyje yra Medardas Stankevičius, labai sėkmingai žaidžiantis Vokietijoje, vienoje stipriausių pasaulio lygų. Šiuo metu vyrų rinktinė ruošiasi atrankos į Olimpines žaidynes varžyboms, kurios vyks sausio 20 – 27 d. Portugalijoje. Neturime daug vilčių patekti Olimpiadą, nes konkurencija milžiniška. Bet dalyvauti Europos čempionate šansų tikrai yra. Atrankos varžybos į Europos čempionatą prasidės rudenį. Į jį pateks tik 24 pajėgiausios komandos. Tikimės būti tarp jų ir tai jau būtų tikrai nemažas pasiekimas. Mane, kaip trenerį, toks rinktinės rezultatas tenkintų“.

Nugalėtojus ir prizininkus apdovanojo LSTA prezidentė Inga Navickienė, LSTA generalinė sekretorė Justė Mažeikienė ir varžybų vyr. teisėjas Arvydas Litvinas. Sportininkai buvo apdovanoti taurėmis ir UAB „Meškėnas“ šokoladiniais prizais. Pirmos vietos laimėtojai buvo apdovanoti 150 eurų piniginiais prizais, taurėmis ir diplomais.

Varžybų metu vyko tiesioginė transliacija, kurią stebėjo apie 700 žmonių. Salėje buvo girdėti susižavėjimo šūksniai ir garsios ovacijos.

Taip pat buvo pagerbtos trenerė Jolanta Prūsienė ir sportininkė Kornelija Riliškytė už didžiausią šių metų pasiekimą – pasaulio jaunių čempionate užimta 9-16 vieta mišrių dvejetų varžybose. Joms buvo įteikti 100 eurų piniginiai prizai.

Prezidentė pasveikino sportininkus su artėjančiomis šventėmis ir palinkėjo LSTA kitais metais surasti jėgų susidoroti su artėjančiais iššūkiais, sportininkams sėkmės atrankoje į Olimpiadą bei Europos kvalifikacinėse varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius