-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 02 02

Paaiškėjo naujieji Lietuvos pulo-9 čempionai

Šių metų Sausio 31-Vasario 1 dienomis Kauno biliardo klube „Entry“ įvyko pirmasis iš keturių: Lietuvos pulo-9 čempionatas. Jame iš viso susirungė 66 sportininkai: 40 vyrų, 10 moterų ir 16 veteranų.
P. Labutis, S. Miilišauskaitė ir G. Sulžickas
P. Labutis, S. Miilišauskaitė ir G. Sulžickas / Rolando Vaizgėlos nuotr.

Vyrų grupėje į pusfinalius prasibrovė Pijus Labutis (Pool Masters, Vilnius), nugalėjęs Marių Jofę (Kauno pulo klubas), Domas Mineikis (Pool Masters, Vilnius), tik kontrolinėje partijoje įveikęs Martyną Aleksonį (Kauno pulo klubas), MantasNedzvieckas (Entry, Kaunas), taip pat tik lemiamoje partijoje laimėjęs prieš klubo draugą Daumantą Dieninį (Entry, Kaunas), ir Paulius Giedraitis (Kauno pulo klubas), ne vieną sužavėjęs savo kokybišku žaidimu iš čempionato privertė pasitraukti šiuometinį Lietuvos pulo federacijos reitingo lyderį Mindaugą Šalkauską (Entry, Kaunas).

Pusfinalyje P. Labutis tik po labai atkaklios kovos ir tik lemiamoje kontrolinėje partijoje, rezultatu 9:8 iškovojo pergalę prieš M. Nedzviecką ir pateko į finalą. Tuo tarpu P.Giedraičio ir D. Mineikio pusfinalio kova buvo kur kas lengvesnė Pauliui. Ir toliau demonstruodamas nepriekaištingą žaidimą – partija po partijos jis pirmą kartą savo karjeroje pateko į Lietuvospulo čempionato finalą, nugalėjęs D.Mineikį, rezultatu 9:3.

Finalinėje kovoje P.Labutis nepaliko jokių šansų P.Giedraičiui. Aiškia persvara, 9:3 jis įveikė savo varžovą ir nusipelnėLietuvos pulo-9 čempiono vardo. P. Giedraičiui atiteko garbinga antroji vieta – tai aukščiausias sportininko pasiekimas karjeroje. 

Moterų grupės pusfinalyje Simona Milišauskaitė (LMBL, Vilnius) 7:5 nugalėjo Liną Skardžiuvienę (LMBL, Vilnius), o AgnėJarušauskaitė (Entry, Kaunas) tokiu pat rezultatu įveikė Ugnę Štarkaitę (Club9, Kaunas).

Finalas nebuvo lengvas nei vienai sportininkei, tačiau S.Milišauskaitė parodė tvirtą charakterį ir galop rezultatu 7:5 nugalėjo savo varžovę, taip tapdama Lietuvos pulo-9 čempione.

Veteranų grupėje trečiąsias vietas pasidalino Gintautas Venclovas (Entry, Kaunas) ir Darius Bačinskas (Club9, Kaunas), pusfinalio kovose atitinkamai pralaimėję Evaldui Sutkui (Entry, Kaunas) ir Gintarui Sulžickui (Club9, Kaunas). Finalo dvikovoje stipresnis buvo G.Sulžickas, 7:3 įveikęs E. Sutkų.

Lietuvos pulo federacija sveikina – Pijų Labutį, Simoną Milišauskaitę ir Gintarą Sulžicką, tapus Lietuvos čempionais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius