-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 16

Pagerbti geriausi metų penkiakovininkai

Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacija apdovanojo geriausius 2010 metų šios sporto šakos atstovus. Laureatais pripažinti Donata Rimšaitė ir Justinas Kinderis, o jaunimo grupėje laurai atiteko Gintarei Venčkauskaitei ir Lukui Kontrimavičiui.
Geriausi 2010 m. Lietuvos penkiakovininkai Donata Rimšaitė ir Justinas Kinderis
Geriausi 2010 m. Lietuvos penkiakovininkai Donata Rimšaitė ir Justinas Kinderis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Linksmos šventės gana liūdnu akcentu tapo žinia, jog dukart pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionas, Atėnų ir Pekino olimpinėse žaidynėse iškovojęs medalius Andrejus Zadneprovskis palieka didįjį sportą. Nors kalbos apie tai, kad vienas tituluočiausių šalies sportininkų daugiau nebedalyvaus varžybose, sklido jau senokai, oficialiai apie pasitraukimą iš didžiojo sporto 36 metų atletas pareiškė tik dabar: „Traumos nebeleidžia sportuoti visa jėga. Esu nebe jaunuolis, ir puikiai suvokiu, jog nebegalėsiu pakartoti tų rezultatų, kokius esu pasiekęs. Iš sporto nesitraukiu, liksiu greta jo, tačiau nuo šiol daugiausia dėmesio skirsiu visuomeninei veiklai. Vasario mėnesį vyksiančiuose savivaldos rinkimuose dalyvausiu kaip nepriklausomas kandidatas. Ir tikiuosi, kad Vilniaus mieste man pavyks nemažai nuveikti sporto labui. Nes dabar sostinė atrodo labai liūdnai – trūksta baseinų, stadionų, arenų... Vilnius šia prasme tikrai yra autsaideris tarp didžiųjų Lietuvos miestų“, – sakė A.Zadneprovskis.

Nors tarptautinė šiuolaikinės penkiakovės federacija dar nėra priėmusi galutinio sprendimo, kokiais ginklais(pneumatiniais ar lazeriniais) bus šaudoma svarbiausiose varžybose, penkiakovininkai jau neabejoja, kad jų laukia dar vienas svarbus taisyklių pakeitimas. „Bet mes per pastaruosius metus daug permainų sėkmingai išgyvenome. Manau, kad ir lazerinių pistoletų įteisinimas bus mums „įkandamas“. Ruošimės ir dalyvausime varžybose, juk naujas pasaulio taurės sezonas prasidės po poros mėnesių JAV“, – optimizmo nestokojo Pekino olimpinių žaidynių vicečempionas Edvinas Krungolcas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius