-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 02 20

Palangos sporto kompleksas duris atvers jau šį pavasarį

Palangoje artėja į pabaigą universalaus sporto komplekso statybos – savo forma primenantis lūžtančią jūros bangą, jis duris sporto entuziastams bei aistruoliams atvers jau šį pavasarį.
Palangos sporto komplekso durys lankytojams bus atvertos jau šį pavasarį.
Palangos sporto komplekso durys lankytojams bus atvertos jau šį pavasarį. / J.Vanagės nuotr.

Šią savaitę paklotas sporto salės parketas, kovą bus sumontuotos tribūnos bei švieslentės. Tuomet bus atgabenta sporto įranga. 

Universalaus sporto komplekso bendras plotas sieks per 4 tūkst. kv. m.  Sporto salę specialiu tinklu bus galima transformuoti į keletą skirtingų erdvių, tad jose vienu metu galės vykti krepšinio, tinklinio, rankinio treniruotės ir varžybos. Taip pat bus įrengtos išstumiamos tribūnos 1100 sėdimų vietų. 

Sportininkų patogumui komplekse bus įrengta modernios treniruoklių salės, persirengimo kambariai su sanitariniais mazgais, dušais, pagalbinės patalpos.

Kad universalus sporto kompleksas kuo labiau atitiktų profesionalių sportininkų lūkesčius, įrengiant jiems skirtas patalpas konsultuojamasi bei vertingų patarimų prašoma iš žinomų šalies  sporto profesionalų.

Sausio pabaigoje Palangoje apsilankęs bei būsimąjį kompleksą apžiūrėjęs Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis teigė esąs patenkintas tuo, ką kurortas jau netrukus pasiūlys sporto profesionalams. Jo teigimu, vasarą Palangoje apsistosiančiai šalies vyrų krepšinio rinktinei nebereikės važinėti treniruotis į Klaipėdą, kaip kad tekdavo daryti kasmet, ir tai – didelis palengvinimas. „Bus viskas vienoje vietoje. Įrengiant kompleksą, erdvės yra paliktos visoms patalpoms, kurių reikia sportininkams. Numatytos dvi treniruoklių salės, tad viena galės būti skirta kūno kultūrai, o kita profesionalams“, – sakė A. Sabonis. 

Sportininkų patogumui bus rekonstruoti ir šalia esančio stadiono bėgimo takai, taip bus sukurta puiki bazė, labai tiksianti treniruotis bei rengtis atsakingoms varžyboms.

Pavasarį duris atversiantis tarptautinius standartus atitiksiantis sporto kompleksas pagerins ne tik kurorte apsistojusių profesionalių sportininkų treniruočių sąlygas, bet ir pasitarnaus sporto mėgėjams – padės plėtoti sporto ir aktyvų turizmą regione, išplės miesto gyventojų ir svečių, ypač vaikų, sveiko gyvenimo būdo ir aktyvaus poilsio pasirinkimo galimybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius